Gi en gave
Kunnskapsrik eller forsker?
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Kunnskapsrik eller forsker?

"Da de så stjernen, ble de fylt av glede. De gikk inn i huset og fikk se barnet hos moren, Maria, og de falt på kne og hyllet det." (Matt. 2,10-11)

Det var vismenn fra Østen, som kom. Egentlig magikere, en slags tittel i området på vise og lærde. Disse var kanskje astronomer siden de studerte stjernene (v. 2), muligens fra Saba (Sal. 72, 10; Jes. 60, 6), og var nok rike på grunn av de dyre gavene, forteller Bibelen (v. 11). Jesus er altså ikke bare for de svake i samfunnet!

I 1. Kor. 1 (v. 20-21) nevner Paulus spesifikt de vise, kunnskapsrike og forskere, og at det er mulig å bruke nettopp visdommen til å kjenne Gud. Vismennene fra Østen er et eksempel på det for oss som er rike og utdanna her i verden. De brukte den kunnskapen de hadde (v. 2) til å finne Jesus, Han som faktisk er "den klare Morgenstjerne" (Åp. 22, 16). De bøyde kne for Ham og hyllet Ham som konge, og de ga av sin rikdom til Ham. Og det står at de ble mega voldsomt glade da de fant fram! Så kan vi ta med oss de ordene i dag, enten vi er vise og lærde, rike eller svake og fattige. Det handler om å komme til Jesus, finne Ham og falle på kne og tilbe Ham.

av Eli Fuglestad

TFT450

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding