Gi en gave
Å strutte av mot når andre henger med hodet
Unsplash/Alexandra Fuller

Å strutte av mot når andre henger med hodet

"Det frykter ikke når heten kommer, men står der med løvet grønt. Det sturer ikke i tørketider og holder ikke opp med å bære frukt." (Jer. 17, 8b)

Et tre som sturer er, ifølge ei nettside (naob.no), et tre som ikke vokser, som vantrives, som henger. Jeremia skriver at den som stoler på Herren og setter sin lit til Ham, sturer ikke (v. 7). Vi blir ikke en slik person på null komma niks. Vi er rett nok planta ved Kilden med stor K, for å fortsette i Jeremias terminologi. Vi har fått Helligånden i oss, som er Kilden (Joh. 7, 38-39).

Men det tar tid for trosrøttene å grave seg dypere inn til Kilden. Det skjer gjennom tid, prøvelser og erfaringer. Jo mer vi lærer Gud å kjenne, jo mer ser vi at vi kan stole på Ham (Sal. 9, 11). Da kan vi oppleve at vi ikke blir så bekymra når noe truer, at vi har friskt mot og håp når de andre henger med hodet, og at vi til og med bærer frukt i disse tidene, frukt som varer (Joh. 15, 16). Det gjelder å drikke av Kilden! Og det kan vi få gjøre i dag; søke til Kilden og drikke levende vann av den!

av Eli Fuglestad

TFT424

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding