Gi en gave
Hvor starter den indelige medfølelsen?
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Hvor starter den indelige medfølelsen?

"Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfølelse og vær gode, milde, ydmyke og tålmodige" (Kol 3,12)

Hvilken del av verset trenger du å dvele mest ved i dag? Vi kan ofte trenge påminnelsen om å vise  empati, være gode, milde, ydmyke og tålmodige. Faktisk står det inderlig medfølelse, og ordet for inderlig betyr egentlig noe så rart som innvoller! Det henger sammen med at grekerne så på dem som setet for de voldsomme følelsene. Hebreerne mente på sin side at de var stedet for de ømme følelsene. Uansett forsterker det den medfølelsen vi kalles til å vise.

Men alt det blir bare krav og stress hvis vi begynner der. Vi må begynne slik verset begynner, med at vi er utvalgt av Gud, helliget og elsket av Ham. Kanskje er det der du trenger å hvile i dag, igjen? Dvele ved den kjærligheten, tenke på opplevelser som har bekreftet det og la deg elske på ny, som det står i Sefanja 3 (v. 17). Da fylles du og kan igjen vende blikket utover. Så velg i dag det du trenger å dvele ved og la det virke i deg!

av Eli Fuglestad

TFT372

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding