Gi en gave
Intim kjærlighet
Foto: Joel Muniz/Unsplash

Intim kjærlighet

"Hans venstre arm er under mitt hode, med den høyre favner han meg." (Høys 8,3)

Dette er et vers i fra Salomos sang om kjærligheten mellom ham og Sulamit. Her er det et uttrykk for hvordan hun følte at han var så øm og nær henne. Så elsket var hun! Det er en fortelling med flere fasetter som vitner også om Jahves kjærlighet til det jødiske folk og om Kristi kjærlighet til menigheten, de troende.

Det blir ofte fokus på at vi er Guds barn og Hans Farskjærlighet. Det er rett og en del av bildet. Men kjærligheten mellom brud og brudgom er annerledes. Den er også en del av det store bildet. Jesus elsker bruden sin så høyt. Han ønsker et nært og intimt forhold til oss, der vi opplever oss som omfavnet av kjærlighet og ømhet! Hvis vi ikke opplever det sånn, kan vi holde fram Høysangen som bevis på at det er slik det ser ut fra Hans side, og så kan vi be om at vi må få kjenne det slik selv. Som det også står i Høysangen: "Jeg hører min elskede til, og til meg står hele hans hu." (7, 10) Kanskje vi kan kjenne etter litt i dag, om vi kjenner oss så elsket og så omfavnet som det Høysangen minner oss om?

av Eli Fuglestad

TFT370

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding