Gi en gave
Å se Guds omsorg
Priscilla Du Preez/Unsplash

Å se Guds omsorg

"Du ga dem din gode Ånd for at de skulle få visdom. Du nektet dem ikke manna til mat og ga dem vann mot tørsten." (Neh 9,20)

Nehemja og jødene var tilbake i Israel etter bortføringa. For første gang på flere hundre år feira de  løvhyttefesten, nå stod Yom Kippur - den store forsoningsdagen - for tur. Verset er fra bønnen prestene ba under syndsbekjennelsen. De minnes hvordan Gud sørget for jødefolket under vandringa i ørkenen. Ikke bare gav Han dem sin visdoms Ånd og sørget for mat og drikke, men Bibelen forteller at klærne ble ikke utslitt og føttene hovnet ikke opp (v. 21)! Enda de vandret i ørkenen i 40 år! Nå var de rett nok tilbake i eget land, men var fortsatt i stor nød (v. 36-37), og Gud er den de vender seg til for hjelp.

Når vi ser tilbake på livet vårt, ser vi Guds hånd og omsorg? Det er viktig både for oss og Gud at vi minnes det Han har gjort tidligere. Det gir ære til Ham og løfter sinnet vårt og gir nytt mot. Han har hjulpet hittil, og Han vil gjøre det igjen! Så kan vi hvile i de ordene i dag, at Gud sørger for det vi trenger, og Han vil hjelpe oss helt fram til Himmelen.

av Eli Fuglestad

TFT367

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding