Gi en gave
Ikke gjerninger
Unsplash/Alexandra Fuller

Ikke gjerninger

"For i Kristus Jesus kommer det ikke an på om en er omskåret eller uomskåret; her gjelder bare tro som er virksom i kjærlighet." (Gal 5,6)

Paulus skriver her til galaterne som hadde begynt å tro på Jesus som Messias, men som ble fristet til å vende seg til jødedommen med alle sine krav, ofringer og fokus på det ytre (v. 1-3). Vi kjenner oss ikke igjen i det, tenker du, men vent litt! Tenker du noen ganger at du må gjøre sånn eller sånn, være sånn eller sånn, for at Gud skal være glad i deg? Eller for at du skal kunne kalle deg kristen?

Paulus minner om at i Jesus, er det ikke gjerninger eller det ytre det kommer an på. Her gjelder bare tro. Tro på Jesu frelsesverk, og tro på at HAN kan forvandle oss i hverdagen. Denne troen er ment å være virksom, det vil si levende og aktiv inn i vårt eget liv og inn i andres liv. Men ikke på hvilken som helst måte. Det skal skje i kjærlighet - også mot oss selv! Det gir hvile og fred. Hvordan kan troen din vise seg virksom i dag?

av Eli Fuglestad

TFT346

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding