Gi en gave
Takk skyldig?
Foto: Christin Hume/Unsplash

Takk skyldig?

På samme måte med dere. Når dere har gjort alt som er pålagt dere, skal dere si: Vi er uverdige tjenere og har bare gjort det vi var skyldige å gjøre." Lukas 17, 10:

Syns du at Gud skylder deg en takk? Er det slik at etter alt du har ofret og gjort for Ham, så tenker du at det er det minste Han kunne gjøre? Jeg har tenkt sånn, og andre med meg. Vi hadde gjort så mye for Gud, nå måtte Han vel gi oss noe igjen; enten noe godt eller fjerne noe vondt. Ei stund i hvert fall. I stedet kunne vi oppleve det som tjeneren i denne lignelsen; flere oppgaver, mer slit (v. 8).

Ikke misforstå! Gud fryder seg når vi gjør rett (Ordsp. 23, 15-16). Han har omsorg for oss (1. Pet. 5, 7), og Han unner oss at det går oss vel, sier Bibelen (Sal. 35, 27). Men Han skylder oss ingen ting, selv ikke takk (Rom. 11, 35)! Vi er på Hans lag, ikke omvendt. Det er en ære for oss å tjene Ham, å bli brukt av Ham til å utbre Guds rike. Det gir større tro (v. 5) og ydmykhet. For egentlig handler alt om Herren og bare Han (Jes. 26, 12)! La oss tjene Gud med glede, og takke Ham for alt Han har gjort for oss.

av Eli Fuglestad

TFT329

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding