Gi en gave
Markus 12, 10
Foto: Priscilla du Preez/Unsplash

Markus 12, 10

"Steinen som bygningsmennene vraket, er blitt hjørnestein."

Dagens Bibelvers leser vi i Markus 12 vers 10: "Steinen som bygningsmennene vraket, er blitt hjørnestein."

Da mannen min og jeg drev som steinleggere, var jeg med på å lø steingjerder. Jeg kjenner til både det å vrake steiner og den gode følelsen når en finner de rette steinene og hvor bra resultatet blir med dem. Det som avgjør om steinen blir valgt eller ikke, er prosjektet. Man må ha klart for seg hva man bygger for å vite hvilken stein man skal velge. 

Overprestene, de skriftlærde og eldste som Jesus kalte bygningsmenn (11, 27), de bygde ikke Guds rike. De var i gang med sitt eget prosjekt, forteller Bibelen (Matt. 23, 13 - 36). Og der passa ikke Jesus inn. Men Gud visste hva Han skulle bygge! Og der ble Jesus hjørnesteinen.  

Hjørnesteinen er den alt starter med og som danner grunnlaget. Men det hebraiske ordet for hjørnestein, som det refereres til i verset, betyr også toppstein, altså den siste steinen som låser eller avslutter prosjektet. Det er altså Jesus det begynner med, og det er Han det slutter med (Åp. 1, 8 + 17b)! La oss ikke vrake denne hjørnesteinen, men velge Ham som det første fundamentet i livet vårt og bygge på det.

av Eli Fuglestad

TFT325

 

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding