Gi en gave
Johannes 1, 12
Foto: Gift Habeshaw/Unsplash

Johannes 1, 12

"Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn."

Det er Jesus som gir oss retten til å bli Guds barn når vi tror på Ham som Frelseren vår. Vi får tillatelse til å bli Guds barn og frihet til å bli det. Men hva innebærer det å bli Guds barn? Det er kanskje lett å fokusere på hva vi som barn skal eller kan eller burde gjøre og så videre. Men det begynner ikke der! 

Vi får altså en ny Far som har omsorg for oss (1. Joh. 5, 7), som vet hva vi trenger og som vil gi oss det, sier Bibelen (Matt. 6, 32-33). En som elsker oss med en evig kjærlighet (Jer. 31, 3). Tenk litt på det. Når tar den kjærligheten slutt? Aldri. Han ser i det skjulte (Matt. 6, 6), Han er barmhjertig (Luk. 6, 36) og gir nåde og fred (Rom. 1, 7). Får Han være en Far for deg? Får Han være en Far for meg? 

Abraham og Isak er et bilde på det fortrolige Far/barn-forholdet vi blir tilbudt. I 1. Mosebok 22 står det så fint om de: "Du, far!" sier Isak. "Ja, gutten min." svarer Abraham (fritt etter v. 7). Dette fortrolige, kjærlige forholdet er det Gud gir oss! Han er Far som elsker barnet sitt! Så da kan vi få si i dag, «Du, Gud!». Og så kan vi få tro at Han svarer: «Ja, barnet Mitt!»

av Eli Fuglestad

TFT324

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding