Gi en gave
Jeremia 18,4:
Foto: Joel Muniz/Unsplash

Jeremia 18,4:

"Når det karet han holdt på med, ble mislykket - slikt hender med leiren i pottemakerens hånd - så gjorde han det om igjen og laget et annet kar, slik som han ville ha det."

Dagens Bibelvers står i Jeremia 18 vers 4:

Vi har vel alle opplevd å mislykkes. Det er flaut, leit og vanskelig. Noen bærer gjennom flere år på en generell følelse av å være mislykka. Dagens vers har en stor oppmuntring å komme med! Slik som pottemakeren kan forme leira på ny og lage noe nytt, slik kan Gud også forme oss på ny og hjelpe oss å bli slik som Han tenker. 

Det finnes mange eksempler i Bibelen på mennesker som mislyktes eller som ble oppfatta som mislykka, men som Herren fikk forvandle. Det var barnløse kvinner, oppfarende mannfolk, forfølgere og syke.  Utgangspunktet spiller ikke noen rolle for Herren, som det står i Bibelen (2. Krøn. 14, 11). Han vet hva Han er i stand til (Jer. 29, 11).  Han trenger bare et hjerte som lengter. Som det står i Salmene: «Legg din vei i Herrens hånd, stol på ham, så griper han inn." (37, 5)! Hvis du kjenner deg mislykket i dag, gå til Jesus med det og be Ham gjøre deg om på ny.

av Eli Fuglestad

TFT322

Flere episoder i serien

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding