Bølger av håp

 

Hun heter Jinga, og vokste opp i Nord-Korea. Norea Mediemisjon møtte henne i Sør-Korea, hvor hun fortalte oss om livet bak de stengte grensene. Hungersnød og sult preget ofte hverdagen. Hun forteller i et TV-program fra Norea at det var grusomt å bare ha vann å gi sine barn, dag etter dag. Sulten tvang henne til å begynne ulovlig handel over grensa til Kina for å skaffe mat. Hun fikk også med seg en radio som tok inn sendinger fra utlandet. Hun lyttet blant annet til kristne radioprogram, før hun flyktet ut av landet med sin datter i 2004. Datteren kom seg i sikkerhet, men moren ble arrestert, og det skulle gå flere år før hun igjen ble gjenforent med sin datter. Se den sterke historien hennes på noreatv.no fra og med 6. april.
 

Jinghas historie bekrefter hva mange menneskerettighets-organisasjoner sier om landet. FN offentliggjorde i februar 2014 en grundig rapport om Nord-Koreas mange og grove brudd på menneskerettighetene. Lederen for kommisjonen som utarbeidet rapporten, Michael Kirby, uttalte da at forbrytelsene ligner dem som ble begått av nazistene under andre verdenskrig. «Bruddenes alvor, omfang og karakter avslører en stat som ikke har noen parallell i vår samtid,» sa kommisjonen.


Kristne radiosendinger
Norea Mediemisjon bryter daglig isolasjonen gjennom kristne radiosendinger fra Stillehavet. Programmene formidler bølger av håp til den undertrykte befolkningen i Nord-Korea. Når natten er mørkest skinner lyset klarest. Stjernene er der på himmelen hele tiden, men vi ser dem tydelig først etter at mørket har senket seg. Når vi sender lysglimt inn over Nord-Korea, i form av kristne radiosendinger, så skinner lyset klart for lytterne. Tilbakemeldingen fra en av dem lyder slik: «Takk for programmene dere sender. De er til stor velsignelse, og den eneste kilden vi har til åndelig mat.» Radiobølgene bringer et budskap om håp. Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det.
 

Gi en gave
Enkeltgave Fast givertjeneste
Gavekonto: 8220 02 90 158
Vipps: 74066
Takket være radioprogrammene klarer vi å holde på troen og leve som Guds barn gjennom vanskelige tider og forfølgelse.
Radiolytter fra Nord-Korea

Bli fast giver - vinn misjonsreise   Klikk her