Gi en gave
Make church grace again

Make church grace again

Jeg håper ethvert kirkesamfunn, hver kirke, hvert bedehus og enhver misjonsorganisasjon ikke bare gjør dette slagordet til sitt, men langt mer blir opplevd å leve opp til ønsket om å være nådig.
Svein Anton Hansen, publ. 26.februar -21

Et slagord kan være fint å ha, om du driver en bedrift som skal selge en vare, om en interesseorganisasjon ønsker å profilere sin sak i media, eller for politikere som ønsker å fronte et bestemt budskap. En tidligere amerikansk president ble kjent for slagordet: «Make America great again!» I hvilken grad den aktuelle presidenten lyktes med å virkeliggjøre slagordet, avhenger nok av den politiske fargen til de som bedømmer hans politikk og handlemåter. Uansett - selve slagordet virket positivt, framoverskuende og hadde evnen til å skape begeistring og håp hos mennesker som hadde kjent på utenforskapet.

Vrir vi litt på ord og bokstaver, så kan følgende slagord gjerne stå som overskrift og ønske for Guds kirke på jord: «Make church grace again!» Ja, jeg vet at språklig burde det egentlig stått «gracious». Uansett - jeg håper ethvert kirkesamfunn, hver kirke, hvert bedehus og enhver misjonsorganisasjon ikke bare gjør dette slagordet til sitt, men langt mer blir opplevd å leve opp til ønsket om å være nådig.

For, hvor lett opplever vi ikke at vi som enkeltkristne og menigheter kan bli litt gjerrige og tilbakeholdne med å formidle nåden? Jeg trenger ikke gå lengre enn til meg selv. Litt sånn motvillig, sparsommelig med følelser og en ansiktsmimikk som ikke helt samsvarer med de gode ordene, lirer jeg av meg «o.k. du er tilgitt.»

I stedet kan, skal, ja, må Guds kirke være stedet hvor alle mennesker virkelig kan oppleve å puste inn Guds nåde. Samtidig - la oss unngå den billige nåden som bare enkelt glatter over synden, og dermed heller ikke tar synderen på alvor. Det er først i møte med alvoret i Guds dom over synden at vi virkelig kan få se hvor stor, hvor «great» Guds nåde er. Tenk at Jesus var villig til å ta straffen for nettopp mine store og mørke synder! Ja, stor, «great» er Guds trofasthet!

«Der synden ble stor, ble nåden enda større!» (Romerne 5,20b).

Uansett hvor store eller mange syndene er, så trumfer Guds nåde alltid synden.

TRV 292

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding