Jesus fikset seier

Jesus fikset seier

Jeg vil spille på lag med Jesus Kristus, han som er så stor og sterk at han kan frelse meg. Han er den virkelige «Gabriel Jesus».
Svein Anton Hansen, publ. 20.nov.-20

Den som interesserer seg for fotball, har oppdaget at det ikke bare er Jesus Kristus fra Nazareth som bærer navnet «Jesus». Ikke minst hvis lag eller spillere fra Sør-Amerika deltar, så hender det at vi får se spillere med navnet «Jesus». Dermed kan det oppstå nærmest litt morsomme ordspill, når en fotballspillende Jesus scorer mål eller til og med får rødt kort. Brasilianeren Gabriel Jesus scoret to av de tre målene til Manchester City i en seier over Wolwerhampton (3-0 i 2019). Da ble det naturlig nok fristende for journalistene å lage overskriften: «Jesus fikset seier!»

Ikke bare en fotballspillende Jesus, men først og fremst Herren og Frelseren Jesus har vunnet oss en seier. Få ting blir så fort historie som en fotballkamp. Jesus sin seier derimot, den blir stående til evig tid.

«Men Gud være takk, som alltid lar oss vinne seier i Kristus ...» (2.Kor.2,14)

Jesu seier går ikke ut på dato. Den havner heller ikke først og fremst i en historiebok, eller som et trofe i en utstillingsmonter. Nei, Jesu seier over syndens skyld og makt, den er kosmisk, universell og evigvarende. Jesus har overvunnet djevelens og de onde ånders makt. Seieren gjelder for alle folkeslag, og for alle mennesker til alle tider.
Og samtidig, du får ikke del i konsekvensene av denne seieren før du slutter å tro at du selv skal «seire» i egen kraft, fikse livet på egen hånd. La Jesu seier være din seier.

Den brasilianske fotballspilleren Gabriel Jesus må vel ha det mest fantastiske navnet på denne jord. For, ikke bare betyr Jesus «Herren frelser». Gabriel betyr «Herren er sterk». Jeg vil derfor spille på lag med Jesus Kristus, han som er så stor og sterk at han kan frelse meg. I Jesus Kristus eier vi den virkelige seier.

TRV 272