Gi en gave
Englene på bilpanseret

Englene på bilpanseret

Om det er egne kjøreferdigheter, flaks, Guds nåde eller engler på panseret som gjør at det som oftest går bra når vi er ute og kjører, kan vi jo av og til lure på.
Svein Anton Hansen, publ. 14.sept.-20

Ekteparet var ute på en av sine mange kjøreturer. Som sedvanlig kjørte mannen mens kona satt i passasjersetet og gløttet titt og ofte bort på speedometeret. Hennes årvåkne argusøyne fulgte også vaktsomt med på trafikkbildet. Da den litt sløve mannen nærmet seg en rundkjøring, måtte kona sånn passe høylytt og bestemt gjøre han oppmerksom på en bil som allerede var inne i rundkjøringen. Litt lettere irritert repliserte mannen: «Har du noen gang opplevd at jeg har krasjet bilen?» (Underforstått «nei»). Hvorpå hun kjapt kontret: «Nei, men det kan du takke Guds engler for! Jeg ser de sitter tett i tett på panseret. Ja, englene ligger formelig krøllet rundt støtfangeren!»

Om det er egne kjøreferdigheter, flaks, Guds nåde eller engler på panseret som gjør at det som oftest går bra når vi er ute og kjører, kan vi jo av og til lure på. For vanligvis går det jo greit med kjøreturene.

Misjonærer forteller at i enkelte land er både de og de nasjonale medarbeiderne mer påpasselige med å be om Herrens beskyttelse når de er ute på veiene. En god påminnelse for kristne i Norge. Du kobler deg på den himmelske telefonlinjen og ber om Guds beskyttelse for bilturen. Ja, kanskje har du også noen ganger tenkt på løftet fra Salme 91?

«Gud skal gi sine engler befaling om deg, at de skal bevare deg på alle dine veier.» (Salme 91,11).

Dessverre kan også en kristen komme ut for trafikkulykker, bli skadet eller det som verre er. Sov Gud da? Hadde englene tatt seg en lunsjpause fra det himmelske kontrollrommet da du kjørte utfor veien? Her har vi ikke innsikt i hvordan Gud tenker og hvorfor han kan tillate at den troende ikke ble beskyttet på veien.

Guds sendebud, mange og mektige, sitter kanskje litt oftere enn vi tror usynlig på bilpanseret. Ja, til og med kan de pakke seg tett og krølle seg rundt støtfangeren på bilen din. Og forresten, da du kom fram, så glemte du vel heller ikke å takke for at kjøreturen gikk godt?

TRV 255

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding