Gi en gave
Kampen om hjertet

Kampen om hjertet

Vi kommer ikke utenom valget mellom to motstridende guder. Enten eies vi av Gud eller av Mammon. Vi kan ikke deles. Prøver du på det, så tjener du Mammon. Halvt Gud ender i hel Mammon.
Svein Anton Hansen, publ. 14.aug. -20

Hva eller hvem bestemmer hvilke skatter dine øyne og ditt hjerte søker? Hva eller hvem avgjør hva ditt indre dras imot? Vel, du og jeg står selv til ansvar for våre valg og våre handlinger samt hvilke verdier vi prioriterer å leve for. Men samtidig; bak dine valg står det åndskrefter som vil dra deg til å gjøre gode eller dårlige valg.

Jesus kom med følgende kjente alvorlige advarsel og nødvendige påminnelse: «Ingen kan tjene to herrer. For enten vil han hate den ene og elske den andre, eller han vil holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og mammon.» (Matteus 6,24).

Både Herren Gud, men også pengeguden kalt Mammon vil ha hjertet ditt. En fare kan være at Mammon utkonkurrerer Gud om herredømmet over ditt hjerte. Kanskje en like stor fare er at du som troende prøver å inngå kompromisser. Den kristne vil gjerne tjene Jesus på søndag og når han gjør kristne aktiviteter, mens han resten av uken i praksis tjener Mammon. Eller, du tjener Herren med munnen, mens Mammon rår i hjertet. Poenget hos Jesus er at slik halvhjertethet, kompromissvillighet, ønske om «å få både i pose og sekk», ikke går. For, hjertet ditt er ikke i stand til både å tjene Herren Gud og Mammon. Det forholder seg som en umulighet. Du eies enten av Gud eller av Mammon. Du kan ikke deles. Prøver du på det, så tjener du Mammon. Halvt Gud ender i hel Mammon.

To typer skatter, to ulike herrer å tjene, det er det ufravikelige og uunngåelige valget enhver kristen står overfor. Et syndig hjerte vil aldri makte 100 % å følge Jesus i alt. Hadde vi maktet det, da hadde vi i oss selv, i vårt eget hjerte hatt den rettferdighet den hellige Gud krever fra et menneske. I møte med Jesu radikale krav til etterfølgelse, trenger vi å ha to tanker i hodet samtidig. For det første klarer vi ikke å leve opp til Guds standarder. Vi trenger tilgivelse og Guds nåde. For det andre ønsker vi som frelste syndere av hjertet å ha våre øyner festet på Jesus og de verdier den kristen tro står for. De varer lengre enn Mammons uberegnelige verdier.

TRV 246

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding