Bli med på vennskapstur til Israel 22.-29. mars 2020

Dagsprogram

Dag 1. SØNDAG 22. MARS NORGE – ISRAEL
Avreise fra Gardermoen kl. 13.40 via Wien til Ben Gurion, Tel Aviv. Ved påmelding er det mulig å bestille tilslutningsbillett med SAS fra forskjellige flyplasser i Norge til Oslo. Bagasjen blir sendt direkte fra utreisested i Norge og helt frem til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Ved ankomst står buss klar for å kjøre til hotellet i Netanya ved Middelhavet hvor vi bor første natten.


 

Dag 2. MANDAG 23. MARS NETANYA – CAESAREA – KARMEL - TIBERIAS
Etter frokost har vi en samling på hotellet med ord for dagen, informasjon og presentasjon slik at vi blir litt bedre kjent med hverandre. De som ønsker det kan ta et morgenbad i Middelhavet før vi kjører nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Caesarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under romerne. Der stanser vi ved utgravningene av den gamle byen, det romerske teateret, og de berømte akveduktene. Så fortsetter vi nordover til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Vi kjører opp på Karmelfjellet, passerer gjennom to druserlandsbyer og stopper ved Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Vi fortsetter deretter til Tiberias og vårt hotell som vi skal bo på de neste to nettene. Middag på hotellet.


 

Dag 3. TIRSDAG 24. MARS PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN

Etter frokost skal vi på båttur på Gennesaretsjøen hvor vi har en ”søndagsskolesamling”.Båtturen ender ved kibbutz Ginnosar hvor vi hører om båten som ble funnet her. Videre denne dagen skal vi til Saligprisningens berg (Mat.5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre besøker vi Tabgha (Mat.13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet og like ved Peterskirken hvor vi har en samling ved stranden. Siste stopp i dag er «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk.7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi ser på ruinene av synagogen i fra det 2. århundret. Vi vil også tilrettelegge for å gå litt i terrenget, bort fra asfalt og trafikk.


 

Dag 4. ONSDAG 25. MARS NASARETH - JORDANDALEN – DØDEHAVET – JERUSALEM

Vi starter dagen med først å kjøre til Magdala hvor vi besøker den nylig utgravde byen med bl.a. Synagogen. Her ligger også en flott kirke med flere bilder fra Jesu virke i Galilea. Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23) via Kana i Galilea (Joh.2.1-11). Så kjører vi sydover og først til Nasaret med Bebudeleseskirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» ogMarias brønn. Etter besøk i Nasareth, kjører vi videre sydover gjennom Jordandalen, og kommer til Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Qasr El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Så fortsetter vi til Dødehavet og Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Etter en rundtur i ruinen av denne landsbyen, Det blir så tid til et bad i Dødehavet før vi tar fatt på oppstigningen, 1200 meter, til Jerusalem og til vårt hotell som vi skal bo på resten av turen.


 

Dag 5. TORSDAG 26. MARS MØTE MED CASPARI CENTER OG MESSIANSKE JØDER

Vi skal i dag besøke Caspari Center som Norea samarbeider med. Alec Goldberg, nasjonal leder for senteret, vil gi oss en god innføring i arbeidet som drives i samarbeid med Norea Mediemisjon. Vi vil også møte flere messianske jøder denne dagen. Det blir også fritid og mulighet til shopping og tid på egenhånd. Reiselederne er behjelpelige med alternativer.


 

Dag 6. FREDAG 27. MARS NYE DEL AV JERUSALEM – BETLEHEM
Vi kjører til Hertzelhøyden, hvor vi skal besøke Yad Vashem, museet og minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi skal til Israel Museum og se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Dagen avsluttes med et besøk i Betlehem, til hyrdemarkene og fødselskirken.


 

Dag 7. LØRDAG 28. MARS JERUSALEM, OLJEBERGET OG GAMLEBYEN
Etter frokost kjører vi til Oljeberget, og vi ser på utsikten over byen. Så spaserer vi nedover til Getsemane, og videre inn gjennom Løveporten. I Annakirken like ved Betestadammensynger vi og får oppleve den fantastiske akustikken. Vi er nå ved starten av Via Dolorosa som fører oss frem til Gravkirken. Vi skal også besøke Gravhagen , Gordons Golgata, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var med en hodeskalleformet klippe, gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme grav har vi en samling. Vi skal selvsagt også til Klagemuren.


 

DAG 8. SØNDAG 29. MARS HJEMREISEDAG

Vi har en rolig frokost og formiddagen er til fri disposisjon. Vi sjekker ut fra hotellet midt på dagen og kjører til Ben Gurion flyplass utenfor Tel-Aviv, avreise kl. 16.10, mellomlanding i Wien og ankomst Gardermoen kl. 22.50. Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn.

Priser og betingelser

GRUNNPRIS PR. PERSON kr. 15.850,-
Prisen inkluderer: flyreisen tur/retur som beskrevet, overnatting i dobbeltrom 7 netter, 7 frokost og 6 middag, dagsprogram som beskrevet, guide og buss etter programmet, inngangsbilletter etter programmet og flyavgifter.


Ikke inkludert:

Enkeltromstillegg kr. 3.500,-
Reiseforsikring som alle må ha, så kontroller at du har gyldig forsikring for turen. I Israel er tips en del av lønnen til guide og sjåfør. Dette er ikke inkludert i turprisen. Den enkelte har med USD 65 som så blir fordelt til guide, sjåfør og hotellbetjeningen.
Prisene er gitt på gjeldende flypriser og valutakurser. Det tas forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. 
 

Bosteder

Netanya 22. – 23. MARS Tiberias 23. – 25. MARS Jerusalem 25. – 29. MARS

 

Påmelding

Påmelding sendes som beskrevet i påmeldingsblanketten, på mail, i posten eller påmelding på nettside. Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 2 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales.

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato.
Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 1 måned før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte

depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise.

Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker, så sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med reiselederne: Norea v/Per Birkeli telefon 45672515
Gla’Tur v/Rolf Solås telefon 90 62 34 07

Hvordan melde seg på turen: Påmeldingsskjemaet kan sendes:

  • på mail til: pbirkeli@norea.no eller post@glatur.no

  • i posten til Gla’tur v/Rolf Solås, P. Rosenkrantzgt. 19, 4616 KRISTIANSAND.