Gi en gave
Enkeltgave Fast givertjeneste
Gavekonto: 8220 02 90 158
Vipps: 74066
Jeg har lært å skrive i arabisk-timene. Undervisningen på TV hjelper meg så jeg kan lære mer. - TV-seer, My school

 

Norea i Midtøsten og Nord-Afrika

Norea ble partner med TV-selskapet SAT-7 i 1997. I begynnelsen sendte de 2 timer i uka, i dag har de 5 kanaler som sender 24 timer i døgnet, på arabisk, farsi og tyrkisk. Over 90% av befolkningen i Midtøsten og Nord-Afrika kan se sendingene, som sendes usensurert inn i stengte land i regionen.SAT-7 har over 20 millioner registrerte seere, fordelt på hele 5 TV-kanaler. Her er en kort presentasjon av hver kanal: 

SAT-7 ARABIC

Kristne TV-programmer sendes til 21 arabisktalende land i Midtøsten og Nord-Afrika, med Noreas hjelp. Mer enn 300 millioner mennesker i regionen har tilgang til satellitt-TV, derfor er publikumspotensialet enormt. Gjennom programmer som talkshows, dokumentarer og direktesendte gudstjenester m.m er Norea med på å formidle hvem Jesus er i et område av verden preget av krig og ustabilitet. SAT-7 Arabic gir søkende mennesker et svar,  isolerte kristne et fellesskap og ensomme trøst. 

 SAT-7 PARS 

 Noreas TV-partner deler de gode nyhetene om Jesus til mennesker som mangler håp og kjenner seg maktesløse, til millioner av seere i Iran, Tadsjikistan og andre farsitalende land i Europa og Asia.  Mer enn 60% av Irans befolkning er under 30 år. Mange av dem er så misfornøyde med livet at de velger å dope seg eller å ta selvmord. I mai 2017 fikk SAT-7 PARS som den første og eneste kristne TV-kanalen sendetid på en ny satellitt, Yasat, i tillegg til den de allerede var på fra før. Dette har åpnet dørene slik at sendingene også kan sees i Afghanistan. Antall seere har nesten doblet på under ett år. 

SAT-7 TÜRK 

SAT-7 TÜRK er den første og eneste kristne kanalen som får sende på en statlig eid satellitt. Norea er takknemlig for denne unike og fantastiske muligheten i Tyrkia. Gjennom gode og forkynnende programmer kan potensielt 50 millioner tyrkisktalende mennesker i Tyrkia, Europa og Sentral-Asia få høre at Gud elsker dem. Programmene er rettet mot barn, unge og kvinner. Siden oppstarten i 2006 har kanalen vært til stor støtte for lokale kristne i et land hvor det er svært få troende.

SAT-7 KIDS

De fleste av SAT-7s seere er barn. Mange av dem følger med på den første og eneste kristne barnekanalen på arabisk, SAT-7 KIDS. Gjennom programmene får barna mulighet til å få en solid barnetro. Mange foreldre, også ikke-kristne, gir tilbakemelding om at programmene er de eneste barna får lov til å se på. De blir oppmuntret til å være gode samfunnsborgere, og være et motstykke til radikaliseringen ellers i regionen.  I tillegg tilbyr SAT-7 KIDS skole-tv, som har hjulpet mange flyktningbarn uten skoleplass. 

 

Skole-TV for flyktningbarn

Millioner av syriske barn ble fratatt skolegang da krigen
rammet landet deres. Før krigen gikk 97 % av barna på skole, i dag
er det mer enn 3 millioner syriske barn som ikke får skolegang. Norea og
vår partner SAT-7 bruker satellitt-TV til å undervise millioner av barn over
hele Midtøsten og Nord-Afrika som er fratatt muligheten til utdanning.

Guds kjærlighet overvinner hatet

– Gud er glad i terroristene, og Gud er glad i meg. Jeg tilgir terroristene, selv om de har jaget oss på flukt. Disse ordene fortalte irakiske Myriam (10) på TV til tusenvis av flyktninger fanget i leirer og krigssoner. Myriams budskap på TV og internett om tilgivelse bryter likevel gjennom både frykt og terror. Millioner har sett videoen hvor den unge jenta forteller sin historie.

Den unge kristne, irakiske jenta fikk på nytt besøk av TV-kanalen SAT-7 ett år etter. Da var hun gjenforent med sin bestevenninne Sandra, slik hun hadde bedt om. Hun hadde også fått en massiv respons fra hele verden på det sterke budskapet sitt. Og budskapet hennes til verden er det samme: Guds kjærlighet overvinner hatet.

Les mer

Gi en gave til Noreas TV-arbeid Klikk her

-Gud snakker til meg gjennom dere
Det siste året har jeg hatt stor nytte av deres sjelesorg og veiledning om ulike tema.
Les mer
Kvinnelig leder i et...
I et mannsdominert Midtøsten blir Rita El-Mounayer ny leder for SAT-7. Hun har vært med helt fra starten, og tar nå over etter organisasjonens...
Les mer
Rademan fra Iran
En viktig del av arbeidet til Noreas TV-partner i Iran, Sat-7 Pars, er å oppmuntre seere gjennom kontakt på sosiale medier:
Les mer
Dere gjør en flott jobb for...
Jeg synes programmet "Keep on singing" er fantastisk. Dere gjør en flott jobb for Kongenes Konge.
Les mer
-Nå vet jeg hva det betyr å...
-Jeg har tatt del i Jesu oppstandelse. Før kjente jeg ham ikke.
Les mer
Urettferdig fordeling
Mens du og jeg kan fråtse i mat fra alle verdensdeler, må flere hundre millioner mennesker gå sultne til sengs hver kveld. Vi kan spise bananer...
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer
En oppvekst uten håp
Millioner av unge mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika vokser opp uten håp for framtiden. Politisk kaos, krig og åndelig forvirring preger...
Les mer
Med utdanningshåp til...
Over 21 millioner barn i Midtøsten og Nord-Afrika går glipp av skolegang på grunn av krig og terror. Bare i Syria er det 2,6 millioner barn på...
Les mer