Gi en gave
Walkerssk from Pixabay

Israel

Folketall: 8,5 millioner
Status: 0,64 % evangelisk kristne
Partner: Caspari / Medallion
Prosjektperiode: 2021-2023
Årlig støtte: 200 000 kroner

 

Jesus var jøde, født i byen Betlehem i Judea av en jødisk mor. Likevel er jødene, Guds utvalgte folk, i dag blant verdens minst nådde folkegrupper. De små messianske menighetene som finnes i Israel har få ressurser. Nå vil vi gi evangeliet om Jesus tilbake til Guds folk, og dette året er det barna som er i fokus.

Sammen med Caspari-senteret har vi prosjektet «Weekly Insight» i Israel. Dette er et nettbasert undervisningsopplegg for sabbatskolelærere (les: søndagsskolelærere) i de messianske menighetene i landet. Caspari har i årevis utrustet og utdannet barne- og ungdomsarbeidere gjennom kurs, men i dette prosjektet tar vi dette undervisningsopplegget ut på digitale plattformer. Det gjør at langt flere kan delta i en travel hverdag der det ikke alltid er lett å finne tid til å prioritere et kurs. Det nettbaserte kurset baserer seg på videoundervisning. Etter hver tredje videoundervisning får deltakerne være med på et såkalt webinar, et digitalt «klasserom», der de får muligheten til å stille spørsmål og snakke med en veileder for å få oppfølging. Tilbakemeldingene på prosjektet så langt er svært positive, og vi ser at tilbudet dekker et behov.  Under kan du lytte til podcasten Misjonspuls om vårt arbeid i Israel.

 

Se samtalen mellom Alec Goldberg fra Caspari-senteret og Debby Nalbandian, leder for organisasjonen Medallion, som er partner i dette prosjektet. Videoen er på hebraisk, men er tekstet til engelsk.

Mediemøtet - samtale mellom Jostein Sæth og Alec Goldberg

Bønn for Israel: 

Gode Gud, vi ber for Israel, ditt utvalgte folk. Vi ber for alle menneskene som bor der i dag. Må de bli kjent med Jesus og se at Han er Messias, verdens frelser. 

Aktuelt fra prosjektet
Et slør over øynene
Gud selv har lagt et slør over øynene til det jødiske folk.
Les mer
Vitnesbyrd på film
Fem messianske jøder forteller hvordan de kom til tro.
Les mer
Bibelens land - unådd?
I landet der Jesus ble født og vandret omkring, er det få som kjenner han.
Les mer
En av deltakerne på det...
– Jeg har god bibelkunnskap, men jeg har aldri fått undervisning om hvordan jeg kan formidle Guds ord til barn og unge. Kurset deres har gitt...
Les mer
Tilbake til Jerusalem
Den kristne tro er uløselig knyttet til Israel og jødedommen. Der ble Jesus, troens opphavsmann og fullender, født. Og det var der Jesus, Guds...
Les mer
La de små barn komme
– Jeg har god bibelkunnskap, men jeg har aldri fått noen undervisning om hvordan jeg kan formidle Guds ord til barn og unge. Kurset deres har...
Les mer
Israel: Opplæring av kommende...
Guds eget folk, jødene, er blant verdens minst nådde folkeslag.
Les mer
Evangeliet tilbake til jødene
– Hvorfor må vi jøder alltid og til alle tider hates av så mange mennesker? Hjertesukket kommer fra en jødisk kvinne bosatt i Israel.
Les mer
Urettferdig fordeling
Mens du og jeg kan fråtse i mat fra alle verdensdeler, må flere hundre millioner mennesker gå sultne til sengs hver kveld. Vi kan spise bananer...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding