Tyrkia

Tyrkia

For hver tyrker som har tatt imot Jesus som sin frelser, er det kanskje mer enn 10 000 tyrkere som ikke kjenner ham. Gjennom støtten til radio- og Tv-sendinger i Tyrkia bidrar vi til å bygge ned fordommer mot kristen tro. Vi gir kristne tyrkere opplevelsen av samhørighet med andre troende, og vi bringer det kristne budskapet ut til millioner av mennesker som ellers ikke ville hatt mulighet til å høre om den kristne tro.

 

– Det fantes ingen kirke i området der jeg bodde. Takket være de kristne TV-sendingene ble jeg bevart i troen på Jesus.

Kvinnen som sier dette er oppvokst i området som på Paulus’ tid ble kalt Lilleasia, og som i dag kalles Tyrkia. Det var her Paulus befant seg da Den Hellige Ånd ba ham om å sette kursen mot Europa, og det var her de syv sende-menighetene lå.

Tyrkerne er i dag blant verdens minst nådde folkegrupper. Ifølge Operation World bor det 163 000 kristne i Tyrkia, fra ulike nasjoner og kirkesamfunn, men kun om lag 7 000 tyrkere er evangeliske kristne. For hver tyrker som har tatt imot Jesus som sin frelser, er det kanskje mer enn 10 000 tyrkere som ikke kjenner ham. Majoriteten av landets 83 millioner innbyggere hevder at det å være tyrker er ensbetydende med å være muslim. De fleste av dem vil synes at det er en fullstendig fremmed tanke å skulle lete etter religiøse sannheter andre steder enn i Koranen.

I Tyrkia har Norea to partnere, og bruker både radio og tv-programmer for å nå tyrkere med evangeliet. SAT-7 Türk er den første og eneste kristne kanalen på den statskontrollerte satellitten Türksat. 50 millioner mennesker som er bosatt i Tyrkia benytter regelmessig denne satellitten, i tillegg til mange tyrkisktalende innbyggere i Europa og Sentral-Asia. 

 

Bønn for tyrkia

Himmelske far, vi ber deg for det tyrkiske folk. Vi ber om at programmene på radio og tv vil være med og bryte ned fordommer mot kristen tro, og at mennesker må bli frelst. Vi ber også om større trosfrihet i landet. 

Hilsen fra Ceyda
Hei! Jeg oppdaget sendingene deres for et par dager siden. Jeg trodde først at dere var en ny TV-kanal, men
Hilsen fra Ceyda
Hilsen fra Ceyda
Hei! Jeg oppdaget sendingene deres for et par dager siden. Jeg trodde først at dere var en ny TV-kanal, men

så skjønte jeg at dere allerede har vært på lufta i flere år. Jeg er ikke kristen, men programmene har gjort noe med meg. Jeg har lyst til å se på sendingene deres hele tiden. Det er så mye jeg ikke vet om Jesus Kristus, og det kan vel ikke skade å lære litt mer. Men jeg har ikke fortalt familien min at jeg ser på programmene deres. 

Ceyda kommer fra Tyrkia og har sett på Sat 7s tyrkiske kanal. 

 

Aktuelt fra prosjektet
Med Jesus til det tyrkiske folk
Manges øyne er rettet mot Tyrkia i 2017, og landet ble utsatt for et brutalt terrorangrep allerede på årets første dag. For Norea vil Tyrkia...
Les mer
Jesus på tyrkisk TV
På apostlenes tid ble Tyrkia omtalt som Lilleasia, og den gangen var det et rikt kristenliv i området. I vår tid, om lag 2000 år senere, er det...
Les mer