Walkerssk from Pixabay

Israel

Folketall: 8,5 millioner

Status: 0,64 % evangelisk kristne

Partner: Caspari / Medallion

Prosjektperiode: 2019-2020

Årlig støtte: 300 000 kroner

 

Jesus var jøde, født i byen Betlehem i Judea av en jødisk mor. Likevel er jødene, Guds utvalgte folk, i dag blant verdens minst nådde folkegrupper. De små messianske menighetene som finnes i Israel har få ressurser. Nå vil vi gi evangeliet om Jesus tilbake til Guds folk, og dette året er det barna som er i fokus.

Sammen med Caspari-senteret har vi prosjektet «Weekly Insight» i Israel. Dette er et nettbasert undervisningsopplegg for sabbatskolelærere (les: søndagsskolelærere) i de messianske menighetene i landet. Caspari har i årevis utrustet og utdannet barne- og ungdomsarbeidere gjennom kurs, men i dette prosjektet tar vi dette undervisningsopplegget ut på digitale plattformer. Det gjør at langt flere kan delta i en travel hverdag der det ikke alltid er lett å finne tid til å prioritere et kurs. Det nettbaserte kurset baserer seg på videoundervisning. Etter hver tredje videoundervisning får deltakerne være med på et såkalt webinar, et digitalt «klasserom», der de får muligheten til å stille spørsmål og snakke med en veileder for å få oppfølging. Tilbakemeldingene på prosjektet så langt er svært positive, og vi ser at tilbudet dekker et behov.  Under kan du lytte til podcasten Misjonspuls om vårt arbeid i Israel.

 

Se samtalen mellom Alec Goldberg fra Caspari-senteret og Debby Nalbandian, leder for organisasjonen Medallion, som er partner i dette prosjektet. Videoen er på hebraisk, men er tekstet til engelsk.

Bønn for Israel: 

Gode Gud, vi ber for Israel, ditt utvalgte folk. Vi ber for alle menneskene som bor der i dag. Må de bli kjent med Jesus og se at Han er Messias, verdens frelser. 

Aktuelt fra prosjektet
Israel: Opplæring av kommende...
Guds eget folk, jødene, er blant verdens minst nådde folkeslag.
Les mer
Evangeliet tilbake til jødene
– Hvorfor må vi jøder alltid og til alle tider hates av så mange mennesker? Hjertesukket kommer fra en jødisk kvinne bosatt i Israel.
Les mer
Urettferdig fordeling
Mens du og jeg kan fråtse i mat fra alle verdensdeler, må flere hundre millioner mennesker gå sultne til sengs hver kveld. Vi kan spise bananer...
Les mer
Jesus-troende jøder utrustes...
Mange jøder som kommer til tro på Jesus i ung alder, faller fra når de studerer eller gjør sin verneplikt i militæret. Årsaken er ofte at de...
Les mer
Guds utvalgte folk er et...
Det er trolig en kjent sak for de fleste kristne at det fortsatt finnes folkegrupper i verden som ikke er nådd med evangeliet. Mer enn 6 000...
Les mer