Iran

Iran

Målgruppe: Farsitalende

Folketall: 82 millioner i Iran, men det finnes også flere iranere i utlandet. 

1.19 % evangelisk kristne

Partner: Sat-7

Årlig støtte:500 000 kroner

 

Det er ikke veldig godt nytt det som kommer ut fra Iran i nyhetsbildet om dagen. Krig og rykter om krig, en hardt prøvet befolkning, og forfølgelsen av kristne har vært ganske ekstrem i mange år. Som aldri før trenger dette folk å bli kjent med Fredsfyrsten. Vi takker Gud for at han lar en stor vekkelse gå over dette prøvede landet i vår tid. Kristne TV-sendinger er et svært nyttig verktøy for denne vekkelsen som pågår.
 

Norea samarbeider med Sat-7 Pars, som deler de gode nyhetene om Jesus til mennesker som mangler håp og kjenner seg maktesløse, til millioner av seere i Iran, Tadsjikistan og andre farsitalende land i Europa og Asia. 

Mer enn 60% av Irans befolkning er under 30 år. I mai 2017 fikk SAT-7 PARS som den første og eneste kristne TV-kanalen sendetid på en ny satellitt, Yasat, i tillegg til den de allerede var på fra før. Dette har åpnet dørene slik at sendingene også kan sees i Afghanistan. 

Om du ønsker det, kan du lese mer om Sat-7 Pars på engelsk, her, samt se denne filmen om arbeidet. Den er også på engelsk. Lenger ned på siden finner du også et program fra Norea-TV som setter fokus på vårt tv-arbeid i Iran.
 

 

Bønn for Iran 

Gode Gud, vi ber for Iran. Vi ber om at de kristne tv-sendingene kan få være en kilde til tro, og styrke de få kristne som er der. Vi ber også for de mange iranerne som har flyktet fra regimet og som befinner seg blant annet i Norge. Måtte de møte deg her.

Norea-TV fra Iran:
Aktuelt fra prosjektet
Møter Jesus i sin egen stue
– I mange år levde jeg i et dypt åndelig mørke, men en dag fant jeg ved en tilfeldighet TV-programmet deres. Det jeg fikk se og høre tente en...
Les mer
-Gud snakker til meg gjennom dere
Det siste året har jeg hatt stor nytte av deres sjelesorg og veiledning om ulike tema.
Les mer
Rademan fra Iran
En viktig del av arbeidet til Noreas TV-partner i Iran, Sat-7 Pars, er å oppmuntre seere gjennom kontakt på sosiale medier:
Les mer
Ikke lenger redd for å dø
– Jeg har vært livredd for å dø, for jeg har aldri vært sikker på at jeg har gjort mange nok gode gjerninger til å komme til Paradis. Nå...
Les mer
Et håpets fyrlys
Noreas TV-partner SAT-7 har siden 2002 sendt og produsert kristne TV-programmer på farsi. Programmene sees ukentlig av flere millioner iranere....
Les mer
Fra sorg til glede
En TV-seer i Iran beskriver hvordan sorgen hennes ble forvandlet til glede, da hun en sen kveld kom over et kristent program fra Noreas partner.
Les mer
Forfølgelse styrker kristne i...
Det iranske regime er fast bestemt på å knuse den kristne kirke, men jo mer de prøver, desto mer vokser den.
Les mer
Fra en mann i Iran
Sammen med min kone ble jeg kjent med Jesus gjennom TV-programmene deres. Jeg er veldig glad, og føler meg fri fra frykt og sorg.
Les mer
Vitnesbyrd fra Iran
Så godt som hele befolkningen i Iran regnes som unådde, ifølge Joshua Project. De få troende som finnes, har det tøft.
Les mer