Kina

Norea i Kina

«Nå er det tid for å lære mer om Guds ord, og bli velsignet.» Slik begynner hver leksjon i studieopplegget vårt for kristne ledere i Kina. Siden Seminary On The Air (SOTA) ble etablert i 2001, har 3 588 kinesiske kristne fått grundig teologisk utdannelse. På denne måten har flere tusen kinesiske menigheter fått sin egen pastor.

De første årene ble undervisningen formidlet gjennom radiosendinger fra Stillehavet. Studentene måtte tidligere sitte klar ved radioen til fastsatt tid for å få med seg de ulike leksjonene, men nå kan de lytte til undervisningen når som helst. Ny teknologi har gjort det mulig å erstatte radiosendingene med nettbrett, som inneholder både studieopplegget og en mengde relevant litteratur.

For øyeblikket har vi 1041 teologistudenter «på skolebenken». Hver av dem har fått sitt eget nettbrett – finansiert av Norea Mediemisjon. I tillegg er vi med på å betale lønn til tidligere teologistudenter som ønsker å reise ut som misjonærer. Noen drar utenlands, mens andre blir kalt til å bosette seg blant unådde folkeslag i Kina. Ett av hovedmålene til SOTA er å utruste kristne vitner som kan gå ut med evangeliet til de mange unådde folkegruppene i landet. 

I tillegg til at Norea er engasjert i SOTA, sender vi daglig kristne radiosendinger til Kina i samarbeid med Frelsens Røst på Taiwan. Barneprogrammet Popcorn og andre programmer med vitnesbyrd og forkynnelse er til hjelp for mange kristne, særlig ute på landsbygda. 

 

Bønn for Kina: 

Kjære Gud, takk for vekkelsen i Kina som har vart helt frem til i dag. Vi ber om at stadig flere kinesere får sjansen til å høre om Jesus. Vi ber også for radiosendingene våre og for SOTA. La dem som lærer mer om den kristne tro gjennom de ulike programmene vokse i troen, og kjenne en trang til å dele evangeliet med andre mennesker. 

Fra en mann i Kina:
Jeg er en av deres trofaste lyttere, og hører på programmet Our Time hver dag. Selv om jeg ikke skriver til dere ofte, er dere bestandig i mine bønner.
Fra en mann i Kina:
Fra en mann i Kina:
Jeg er en av deres trofaste lyttere, og hører på programmet Our Time hver dag. Selv om jeg ikke skriver til dere ofte, er dere bestandig i mine bønner.
Aktuelt fra prosjektet
Skjult krise for kristne i Kina
I over 40 år har Norea støttet radiosendinger til Kina fra Frelsens Røst på Taiwan. Leder av radioarbeidet, Brad Yu, har fortsatt tro på...
Les mer
Økt velstand en fare for...
Økt velstand er en større trussel for kristne i Kina enn kristendomsforfølgelse. Det mener kinesisk kristenleder.
Les mer
Voksne hører på barneprogram
Det kristne radioprogrammet "PopCorn" har kinesiske barn som målgruppe, men tilbakemeldinger Norea har fått tyder på at programmet er minst like...
Les mer