Gi en gave
Foto: Norea Mediemisjon

Norea Håpets kvinner 

 

HVEM ER VI? 

Norea Mediemisjon bruker radio og andre medier for å nå mennesker med et budskap om at de er elsket, sett og verdsatt av Gud. Som en del av den verdensomspennende bevegelsen Håpets kvinner (tidligere Prosjekt Hanna) vil Norea gi verdens kvinner håp for livet og evigheten. Dette gjør vi gjennom radioprogrammer, bønnetjeneste og ved å spre engasjement og bevissthet rundt kvinners situasjon i verden.

Norea er partner med verdens største mediemisjonsorganisasjon, Trans World Radio (TWR), og sammen med andre misjonsorganisasjoner over hele verden, når vi kvinner gjennom dette arbeidet i over 125 land. Gjennom våre givere betaler vi for produksjon og sendekostnader i følgende land/områder:  Etiopia, TanzaniaSomaliaNord-Korea, Sentral-Asia, JapanAlbania og Midtøsten. 

 

HVORFOR KVINNER?

Kvinner verden over bærer tunge byrder. Historiene er forskjellige, men lidelsene skyldes ofte at kulturen ikke ser den uendelige verdien kvinner har, som mennesker, men også som Guds dyrebare døtre. Mange opplever vold, undertrykkelse og ensomhet. De lever i fattigdom, i en daglig kamp for at de og barna deres skal overleve. Mange kvinner verden over opplever at de ikke blir verdsatt, akseptert eller respektert. Hver tredje kvinne i verden er utsatt for vold i hjemmet, småjenter blir giftet bort til eldre menn, 358 000 kvinner dør hvert år av svangerskapsrelaterte årsaker, 2/3 av verdens analfabeter er kvinner. Verden over blir kvinner undertrykt, fratatt grunnleggende rettigheter og holdt nede. Vi som kristne er kalt til å løfte disse opp, til å være med og gi dem verdighet, håp og kunnskap.


HVA GJØR VI?

Håpets kvinner ønsker å oppmuntre og utruste kvinner til å be, lytte, lære, vokse og gi gjennom media, smågruppefellesskap og ledertrening.

 

BE:

Bønn er ryggraden og styrken i arbeidet. Håpets kvinner er først og fremst en bønnebevegelse. Hver måned sendes det ut en folder med bønneemner for hver dag i måneden til tusenvis av forbedere over hele verden. Dette kaller vi en bønnekalender. Hver dag bes det for utfordringer kvinner møter. Hver måned tas det opp ulike tema som prostitusjon, utdannelse, kvinnelige ledere, menneskeverd og geografiske områder. Vi kan føle oss små i møte med nød og lidelse som verdens kvinner møter, men når vi ber, arbeider Gud.

 • Over 60 000 forbedere ber med bønnekalenderen hver måned
 • Kalenderen er oversatt til 94 språk og dialekter
 • Gjennom våre givere betaler Norea for at denne bønnekalenderen blir oversatt og distribuert i de landene vi har et særlig ansvar for.
 • Bønnekalenderen blir brukt både i grupper og av enkeltpersoner, og vi sender den hver måned til flere hundre forbedere i Norge sammen med et nyhetsbrev.

 

LYTTE:

Radio og andre medier når kvinner uansett sosial status, kultur og hvor i verden de befinner seg. Norea Håpets kvinner bruker radio og podcast for å nå kvinner med evangeliet og praktisk kunnskap.

 • Radioprogrammet Håpets kvinner gir praktiske og konkrete råd og hjelp for livet, tilpasset hver enkelt kultur og språk det sendes i. Lytterne får også vite at de er forstått og elsket – aller mest at Gud selv. Norea støtter produksjon, sendekostnader og oppfølging av lyttere i Albania, Nord-Korea, Etiopia, Tanzania og Zanzibar, Sentral-Asia og Midtøsten.
 • Andre programmer er formet som lydbaserte dramaserier som tar opp konkrete utfordringer, som fistula, barneekteskap og menneskehandel. Norea har tatt initiativ til og finansiert serien Healing Voice i Etiopia.
 • Norea ønsker også å styrke og oppmuntre norske kvinner gjennom media. Vi gir ut podcasten Håpets kvinner, der lytteren får møte andre kvinners historie om hvordan Gud har hjulpet dem i deres liv. I programmet får man også kjennskap til og historier fra vårt internasjonale arbeid. Serien "Tapas for troen" er korte andakter med et bibelvers og en betraktning.  Vi produserer også TV-programmer og inspirasjonsvideoer. Dette finner du i boksene øverst på siden.

 

LÆRE:

Gjennom media har vi en unik mulighet til å kommunisere til kvinner som er analfabeter eller ikke har utdannelse. 

 • Radio, lytterrgrupper og landsbybesøk hjelper kvinner med praktiske og konkrete temaer som hvordan man tar seg av sine barn eller eldre foreldre, lager god og næringsrik kost og tar vare på helsa m.m. 
 • Bibelundervisning og åndelig fellesskap gir hjelp til å vokse som kristen.
 • Bevisstgjøring og kunnskap om kvinners situasjon formidles gjennom en vinkling media sjelden forteller noe om.
 • Norea ønsker å gi kunnskap om kvinners situasjon gjennom konserter, møter og besøk i menigheter og forsamlinger og kvinnehelger. Vårt store ønske er at dette skal bidra til et sterkt engasjement for verdens kvinner!

 

VOKSE:

Gjennom Håpets kvinners arbeid ønsker vi at kvinner skal vokse i troen gjennom kunnskapen de får via radio, og gjennom lederutvikling og smågruppefellesskap.

 

GI:

Hver enkelt giver er viktig for at Norea kan nå kvinner gjennom media med det gode håpsbudskapet om Jesus, og for at vi kan nå inn bak stengte grenser med evangeliet om Jesus. Din gave utgjør en forskjell!

 • Fast givertjeneste gir oss anledning til langsiktig planlegging.
 • Du kan velge å gi bursdagsgaven din til Norea
 • Du kan arrangere basar, salgsmarked, temakvelder og møter for å sette fokus på og samle inn penger til Håpets kvinner.
 • Du kan selge kunstkalender, kort eller spille inn musikk til inntekt for Håpets kvinner.
Historier fra Håpets kvinner
– Dødens stemme ble brutt
– Vi kom til en landsby og skulle undervise ved hjelp av Healing Voice-programmet. Der fikk vi høre om en kvinne som hadde fødselsskaden fistula.
Les mer
-Healing Voice forandret...
-I lang tid aksepterte vi ødeleggende tradisjoner som riktige for oss. Men vi led.
Les mer
- Jeg har selv sett at det...
Anita Aardalsbakke har vært engasjert i Noreas arbeid i mange år, og har blant annet solgt kunsten sin til inntekt for Håpets kvinner. Her...
Les mer
Dette programmet burde nå til...
Før vi lyttet til Healing Voice, hadde vi hørt noe undervisning om dette temaet på sykehuset og av det offentlige,
Les mer
En bukett fra ørkenen
Det er ikke alltid blomstene vokser der vi forventer å finne de. Av og til kan de plukkes på steder vi aldri hadde tenkt å lete. Eli Fuglestad...
Les mer
Chivvys historie
Gjennom Håpets kvinner-programmene på radio fikk jeg en visjon om å lage et sted her i landsbyen
Les mer
Kvinne fra Somalia:
-Jeg er lei for at jeg ikke har fått skrevet til dere på en stund.
Les mer
Bardha fra Albania
Da  våre medarbeidere i Albania først hadde kontakt med Bardha, hadde hun akkurat blitt en kristen.
Les mer
Shooroq fra Syria
Håpets kvinner-teamet i Midtøsten får daglig hendvendelser fra kvinner via sosiale medier som Facebook og Whatsapp:
Les mer
Takknemlig for de evige sannheter
Jeg er oppvokst i en annen religion, men jeg fikk høre om Jesus og valgte å tro på ham for 15 år siden.
Les mer
-Midt i mørket ble dere lys...
Livet ble ikke slik hun hadde planlagt, tenkte Nuray, en 26 år gammel tobarnsmor. Hun lengtet etter å komme bort fra voldtektene og slagene fra...
Les mer
Fra fortvilelse til håp
Hafsa ble giftet bort til en mann som var 40 år eldre enn henne da hun kun var 14 år. Han voldtok og slo henne regelmessig.
Les mer