Eritrea

Norea i Eritrea 

Noreas samarbeidspartner i Eritrea er Evangeliets Røst. Dette er radioarbeidet til den lutherske kirken i Eritrea. Radioprogrammene gir kristen forkynnelse og praktisk hjelp til livet på språkene tigre, tigrinja og kunama. Det er svært strategisk å bruke radio i Eritrea, da rundt en tredel av befolkningen over 15 år ikke kan lese eller skrive. 

Kristne utgjør rett over halvparten av befolkningen i Eritrea, og muslimer rundt 45%. Om lag 2,2% av de kristne er evangeliske kristne. Alle kirkesamfunn i Eritrea er berørt av forfølgelse. Det er ikke uvanlig at kristne blir arrestert, bortført, eller presset bort fra sine lokalsamfunn. Når muslimer konverterer til kristen tro, blir det ansett som forræderi mot samfunnet og familien. Gjennom radio gjør Norea evangeliet kjent blant unådde grupper i Eritrea. 

 

Bønn for Eritrea: 

Gode Far, vi ber deg for Eritrea, hvor hverdagen for kristne er svært krevende. Vi ber om at de kristne radiosendingene blir til velsignelse for mange mennesker. Må du, Herre, bevare dine sønner og døtre i Eritrea, og bruke programmene til å gi dem oppmuntring og trøst. 

Eritrea
Jeg trodde først at disse radioprogrammene ikke var noe for meg, men det viste seg at jeg tok feil.
Eritrea
Eritrea
Jeg trodde først at disse radioprogrammene ikke var noe for meg, men det viste seg at jeg tok feil.

Jeg er HIV-positiv, lite sosial og trives egentlig best alene eller sammen med et par veldig nære venner. En av disse vennene fortalte meg om radioprogrammene deres, men jeg tenkte at dette ikke var noe for meg. Han fortsatte å be meg meg lytte. En kveld skrudde jeg likevel på og jeg må bare si at budskapet dere forkynte gjorde stort inntrykk på meg. Dere snakket om håpet som alle mennesker kunne få del i. Fra den dagen har jeg vært fast lytter og jeg forstår mer og mer av det som blir sagt. Jeg har mest av alt lært at det er til og med håp for mennesker som meg. Gud har vært så god med meg. Kan jeg be dere gi meg enda mer informasjon om den kristne tro og lære.

Aktuelt fra prosjektet
Sand og mirakler i Swaziland
Det lille kongeriket Swaziland sør i Afrika er et mektig vitnesbyrd på Guds trofasthet. Etter en kjøretur på støvete jordveier åpner...
Les mer
Vitnesbyrd fra Eritrea:
–Vi er 16 blinde ungdommer. Vi er blinde, og vi hører på kristne radiosendinger.
Les mer
Guds hjelp i desperasjonen
En radiolytter i Eritrea forteller at hun ble desperat etter Gud da hun sluttet å be. Gjennom kristne radiosendinger fant hun tilbake til troen....
Les mer