Eritrea

Norea i Eritrea 

Noreas samarbeidspartner i Eritrea er Evangeliets Røst. Dette er radioarbeidet til den lutherske kirken i Eritrea. Radioprogrammene gir kristen forkynnelse og praktisk hjelp til livet på språkene tigre, tigrinja og kunama. Det er svært strategisk å bruke radio i Eritrea, da rundt en tredel av befolkningen over 15 år ikke kan lese eller skrive. 

Kristne utgjør rett over halvparten av befolkningen i Eritrea, og muslimer rundt 45%. Om lag 2,2% av de kristne er evangeliske kristne. Alle kirkesamfunn i Eritrea er berørt av forfølgelse. Det er ikke uvanlig at kristne blir arrestert, bortført, eller presset bort fra sine lokalsamfunn. Når muslimer konverterer til kristen tro, blir det ansett som forræderi mot samfunnet og familien. Gjennom radio gjør Norea evangeliet kjent blant unådde grupper i Eritrea. 

 

Bønn for Eritrea: 

Gode Far, vi ber deg for Eritrea, hvor hverdagen for kristne er svært krevende. Vi ber om at de kristne radiosendingene blir til velsignelse for mange mennesker. Må du, Herre, bevare dine sønner og døtre i Eritrea, og bruke programmene til å gi dem oppmuntring og trøst. 

Eritrea
Vi har fått høre et annerledes radioprogram og er enige om at disse menneskene på radioen formidler fred.
Eritrea
Eritrea
Vi har fått høre et annerledes radioprogram og er enige om at disse menneskene på radioen formidler fred.

Jeg skriver på vegne av 7 personer. Vi er eritreere som nå bor i Sudan. Livet er vanskelig her og vi har lite å spise og vi bekymrer oss stadig for hvordan vi skal tjene nok penger...Vi har ikke samme tro og veldig forskjellig bakgrunn.For noen måneder siden, søkte en av oss på radioen. Tilfeldigvis fikk han høre et annerledes radioprogram. Et program på vårt eget språk, men likevel var budskapet veldig fremmendt for oss. Dette var nytt for oss alle, men likevel interessant pga historiene og budskapet. Vi var alle enige om at disse menneskene på radioen formidlet fred. Nå er vi blitt mer opptatt av disse programmene og budskapet vi hører, enn det å tjene nok penger. Livet vårt har begynt å endre seg. Vi er i ferd med å vende om. Vær snill å fortsett. Dette er viktig for oss. Vi følger med dere og holder kontakten.

Aktuelt fra prosjektet
Sand og mirakler i Swaziland
Det lille kongeriket Swaziland sør i Afrika er et mektig vitnesbyrd på Guds trofasthet. Etter en kjøretur på støvete jordveier åpner...
Les mer
Vitnesbyrd fra Eritrea:
–Vi er 16 blinde ungdommer. Vi er blinde, og vi hører på kristne radiosendinger.
Les mer
Guds hjelp i desperasjonen
En radiolytter i Eritrea forteller at hun ble desperat etter Gud da hun sluttet å be. Gjennom kristne radiosendinger fant hun tilbake til troen....
Les mer