Gi en gave
Den arabiske verden

Den arabiske verden

I denne episoden reiser vi til den arabiske verden, som består av 22 land i Midtøsten og Nord-Afrika. Vi ser generelt på hvem araberne er, hvordan situasjonen generelt er her mtp nådd/unådd med evangeliet, og mulighetene som finnes for å nå ut til dem.

Du får høre om en mann som forteller om da han møtte Islams dødsengel i egen person, og hvordan frykt for døden ble hans drivkraft. Du får høre blant annet høre om det vi anser for å være verdens viktigste kvinnesak; vi ser spesielt på kvinners situasjon i disse landene; hvordan de ligger under for et religiøst og samfunnsmessig åk, og hva som skal til for å gi dem verdighet. For å kunne dykke ned i dette på en skikkelig måte har vi med oss Elisabeth Lillebø Sæth, Noreas koordinator for Håpets kvinner. Hun kjenner situasjonen til disse kvinnene godt, og har med seg sterke historier om undertrykkelse: "Hvordan kan jeg ha tro på meg selv når alle andre vil at jeg skal føle meg liten og mindreverdig?» Og mest av alt får du høre om hvordan disse undertrykte kvinnene reagerer når de blir kjent med Jesus Kristus: "Wow, kan Jesus virkelig gjøre så mye? For å være helt ærlig, så er dette helt nytt for meg. Jeg vet at Mohammed, profeten vår, ikke kan gi meg dette. Jeg vil så gjerne tro at jeg kan bli båret gjennom vanskelighetene, og at Gud kan ordne en plass for meg i himmelen. Jeg ønsker å ta imot Jesus, men mannen min sier at jeg er gal. Jeg ønsker å være fryktløs sammen med Jesus.»

Det er dette arbeidet vi anser som verdens viktigste kvinnesak! Kan vi nå kvinnene i disse områdene med budskapet om Jesus, ja så kan det arabiske samfunnet og kulturen endres innenfra

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding