Gi en gave
Rundstjålet, men takknemlig
Pixabay/CCL

Rundstjålet, men takknemlig

Den forslåtte og rundstjålne pastoren valgte å takke. Han lette etter og fant de gode grunnene til å glede seg.
 

Livet rommer ulike opplevelser og dermed mange følelser. Når jeg erfarer noe godt og positivt, ja, da blir jeg glad til sinns. Gjerne samme dag kan noe vanskelig og trist komme i min vei, og følelsene gjør en 360 graders sving. Følelser og sinnsstemninger følger naturlig og forståelig nok våre opplevelser og erfaringer.

Men, er det i det hele mulig å være glad og takknemlig når noe vanskelig hender? Vil det ikke oppleves unaturlig og bortimot falskt å takke for livets urettferdigheter og besværligheter? Vel, her skal du få høre om pastoren som ble rundstjålet. Uten penger og bankkort satte han seg ned og reflekterte over det som nettopp hadde skjedd. Så konkluderte han:

1) Takk Gud at jeg ikke har blitt ranet før.
2) Takk at selv om de tok pengene mine, så tok de ikke livet mitt.
3) Takk at selv om de fikk alt jeg hadde, så var det jo ikke så mye.
4) Takk at det var jeg som ble robbet, og at det ikke var jeg som stjal.

Den forslåtte og rundstjålne pastoren valgte å takke. Han lette etter og fant de gode grunnene til å glede seg. Bibelen skriver mye om dette med glede og takk. Følgende oppfordring kommer fra Paulus:

«Takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus.» (1.Tess.5,18).

Takk og takknemlighet kommer som en naturlig reaksjon når noe godt hender meg. Det jeg trenger å øve meg i er å takke når noe vanskelig skjer, å løfte blikket og se de gode grunnene for å være takknemlig.

TRV 194

Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding