Gi en gave
Å døgne med Jesus
Pixabay/CCL

Å døgne med Jesus

Nattens timer kan brukes til så mangt, alt fra å sove til å game, men også til å tilbe Herren.
Svein Anton Hansen, publ. 28.april-23

«Fra solen står opp til solen går ned, la det være Jesus!» synger ungdommene i en nyere lovsang («La det være Jesus» av David A.Østby).
Hele dagen - la det være Jesus som er på mine lepper. Ja, måtte Jesu navn komme ut av min munn så lenge jeg er våken. Ikke slik at jeg ikke kan snakke om noe annet gjennom dagen enn Jesus. Nei, men det som jeg har fylt hjertet med, den eller det som har inntatt hjertets trone, det vil prege hva jeg slipper ut av munnen.

Noen kristne ungdommer var glade i dataspill og hadde en lei tendens til «å snu døgnet på hodet». Gjennom mange av nattens timer ble store og våkne øyne festet til dataskjermene. Spøkefullt gjorde de om på refrenget i den nevnte lovsangen. Omskrevet hørtes refrenget nå slik ut: «Fra solen går ned til solen står opp, la det være gaming!»

Ja, nattens mange timer kan brukes til så mangt, alt fra å sove til å spille FIFA (fotballspill) på ulike datakonsoler.

Helligdommen i Jerusalem ble brukt til ulike ofre som skulle være til glede for Herren Gud. Guds folk brukte også nattens timer til å ofre sine lovprisningsoffer. Kong David skriver:

«Lov Herren, alle Herrens tjenere, dere som står i Herrens hus om nettene! Løft hendene opp til helligdommen og lov Herren!» (Salme 134,1-2)

24 timer i døgnet ble det sunget og bedt lovprisninger til Herren i tabernaklet og senere i templet i Jerusalem. Noen prester fikk ansvaret for nattskiftet. De passet på at Herrens navn ble lovprist også fra solen gikk ned og helt til den stod opp igjen. Gud sover aldri, derfor vil vi kontinuerlig løfte opp våre hender og tilbe hans navn. Jesus inviterer oss til å døgne med ham.

TRV 179

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding