Gi en gave
Når den svake viser styrke
Pixabay/CCL

Når den svake viser styrke

Av og til trenger vi å være sterke, å si nei, å vise styrke ved å vise oss svake. Dette erfarte den tjenestevillige damen som hadde flere tjenesteoppgaver i menigheten hun gikk i enn det kreftene tillot.
Svein Anton Hansen, publ. 27.mars-23

Hun var en hengitt Jesus-etterfølger og en ivrig og trofast tjener i menigheten hun gikk i. Fikk hun et spørsmål om en tjeneste, kom svaret «ja» som oftest ut av munnen hennes. Ja, hun var virkelig en av disse alle menighetsledere drømmer om å ha som frivillig i sin kirke. Hun hadde sin tjeneste innen bønn, forbønn og diakoni. Til og med en tale under søndags-gudstjenesten kunne hun holde.

Etter noen travle semestre kjente hun på behovet for en retreat, å komme litt avsides for noen dager. Etter et par døgn måtte hun sende følgende SMS til presten sin: «Jeg er på retreat, og det som har blitt klart for meg mens jeg er her, er hvor sliten og utmattet jeg er. Litt rart, men jeg er ikke noe flink til verken å kjenne etter eller sette ord på det, verken for meg selv eller andre. Jeg skriver for å si at jeg ønsker å trekke meg fra å holde tale i høst. Beklager dette. Jeg må først finne klarhet i eget hode før jeg kan gå på talerstolen og dele med andre.»

Presten leste meldingen, tenkte seg om et par minutter før han svarte: «Hei! Takk for at du er oppriktig om egen situasjon. En retreat, en nødvendig stopp kan få oss til å innse behovet for pause og saktere tempo. Ikke kjenn på denne avlysingen som et tap, men heller som en seier – at du klarte å sette nødvendige grenser rundt deg denne høsten.»

Når er vi sterke? Er det når vi klarer en tjeneste-oppgave på toppen av alt vi allerede er engasjert i? For mange oppleves det som et nederlag når man må avlyse et oppdrag man har tatt på seg. Men, av og til trenger vi å være sterke, å si nei, å vise styrke ved å vise oss svake. Kanskje var det noe av dette Paulus var inne på når han skrev:
«Når jeg er svak, da er jeg sterk.
» (2.Kor. 12,10)

Å innse, innrømme og bekjenne egne synder og svakheter, det ser Gud på som en styrke. Ja, også svakheten i arbeids- og tjenestekapasitet trengs innimellom å bekjennes både overfor seg selv og ledere i den menigheten man tjener i. Når du har behov for å vise slik svakhet, da håper jeg din menighetsleder vil takke deg for at du viste deg sterk nok til å innrømme dette.

TRV 174

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding