Triggerpunkt

Triggerpunkt

Da fysioterapeuten knadde på ryggen min traff hun noen ømme punkter, kalt «triggerpunkter». I overført betydning finnes fortsatt harde klumper i meg som Gud trenger å bearbeide for å fortsette formingsarbeidet.
Svein Anton Hansen, publ. 15.mars-19

Kanskje har du hatt behov for å ta en telefon og bestille time hos fysioterapeuten eller kiropraktoren? Noen stive skuldre måtte knas myke. En skjevhet i ryggen måtte fikses. Det kjentes ikke godt hele tiden mens fysioterapeuten eller kiropraktoren trykket og knadde på ømme punkter. Det føltes ikke godt, men du verden hvor godt det gjorde!

Profeten Jeremia blir av Gud selv sendt til en pottemaker. «Jeg gikk da ned til pottemakerens hus, og se, han gjorde sitt arbeid på dreieskiven.» (Jeremia 18,3) Før pottemakeren kan forme kar og vaser, må han gjøre et forarbeid. Først finner han leire. Så må han myke opp leiren før den kan legges på dreieskiven.

Gud er den himmelske «kneger» som knar og trykker på oss mennesker. Jeg tenker på kristent barne- og ungdomsarbeid. Gud knar og gjør et forarbeid i barn og ungdom. Gjennom søndagsskole, barnekor, guttelag, ungdomskor m.m. får Gud puttet bibelkunnskap og Jesus-kjennskap inn i de unge. Du som er leder i kristent barne- og ungdomsarbeid, du hjelper Gud med å begynne formingsarbeidet. Og i dåpen gir vi som foreldre våre «gullklumper» til Gud som en leirklump han kan få forme.

Da fysioterapeuten knadde på ryggen min traff hun noen ømme punkter, kalt «triggerpunkter». Dette er knuter på sener som gjør at blodgjennomstrømningen svekkes. Jeg var ikke klar over mine smertepunkter før fysioterapeuten trykket på dem. Ikke behagelig det der, men helt nødvendig for å bearbeide ryggen min.
Slik jobber også Gud. Som voksen har jeg fortsatt behov for at Gud myker meg opp. Ganske sikkert finnes fortsatt harde klumper i meg som Gud trenger å bearbeide for å fortsette formingsarbeidet. Ved hjelp av Bibelordet avslører han ømme punkter. Våre verste triggerpunkter er våre synder. Men, nettopp derfor kan problemet også løses. Gud finner ikke bare problemet. Han er en mester i å løse dem.

Så, spring ikke vekk når Gud trykker på noen ømme punkter i livet ditt. Det kjennes ikke godt, men du verden hvor godt det vil gjøre hvis du lar Gud fortsette å forme deg.

TRV 149