Gi en gave
Dette er dagen som Herren har gjort
Pixabay/CCL

Dette er dagen som Herren har gjort

Mellom gårsdagen og morgendagen finner du dagen i dag. Den er en gave fra Gud. Gled deg!
Svein Anton Hansen, publ. 15.juli-22

Kan du tenke deg å bli som et barn? Jesus ba oss om å bli som barn hvis vi skulle erfare det å komme inn i hans rike. Å bli som et barn er heldigvis noe annet enn å oppføre seg barnslig. Barnet er fullstendig overgitt til en annen som kan ta vare på det. Slik vil Gud at vi skal være avhengige av ham i ett og alt. Videre klarer barnet kunststykket å leve fullt og helt i øyeblikket, være tilstede i dagen i dag. Barnet bekymrer seg verken for dagen i går eller morgendagen. Ja, jeg vil vokse opp og bli som et barn som mottar øyeblikket og dagen i dag som en gave fra Gud.

Et engelsk ordtak går slik: «Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift. That’s why they call it the present.» På norsk: «Gårsdagen er historie, morgendagen er et mysterium, i dag er en gave. Det er derfor de kaller den nåtiden (eller «en gave» på engelsk).»

Dagen i dag, øyeblikket du opplever akkurat nå er Guds gave («present»). Kong David minner oss om denne sannheten i en av de gammeltestamentlige salmene:
«Dette er dagen som Herren har gjort, la oss fryde oss og glede oss på den!» (Salme 118,24)

Gud ønsker å dra vårt blikk og vår oppmerksomhet mot dagen i dag, mot øyeblikket. Vi som har så lett for å fokusere på livet slik det skulle ha vært eller vi misunner andres liv. Dermed mister vi så ofte energien til hverdagen, siden vi bruker mye av den til å bekymre oss over hva som hendte i går. Det vi måtte ha igjen av energi sløser vi på å bekymre oss for hva som kan skje eller ikke kommer til å skje i morgen. Dermed klarer vi ikke å leve i nuet, i øyeblikket.

Jeg tror at jo mer vi fjerner oss fra barnet, jo mer lever tankene og hjertet i gårsdagen eller morgendagen. Vi går dermed glipp av Guds gave, dagen i dag. Den evige Gud, hevet over tid og sted, vil også være til stede i morgen slik han var det i går. Ja, men jeg håper du vil oppdage at han er hos deg akkurat nå, i dette øyeblikket, i dag.

TRV 131

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding