Tørke

Tørke

Den som leter etter levende vann fra Gud skal finne og erfare at Gud skrur på vannkranen. Et nytt og annerledes liv kan og vil fylle opp tørre og tomme liv.
Av Svein Anton Hansen, publ. 10.august-18

Sommer og sol, ferie og varme dager. Du trenger ikke en gang ta ordene i munnen din før du kjenner deg glad og fornøyd. Bare ved tanken på blå himmel skinner det like mye av smilene våre som solen varmer.
Det hadde vært en merkelig sommer. Ikke på mange tiår hadde det falt så lite regn. Til slutt lengtet vi alle etter et skikkelig skybrudd. Uttrykket «godt vær» hadde i løpet av noen uker blitt synonymt med skyer og regnbyger. Med en stekende sol uke etter uke slet bøndene med å få nok gras til dyra. Denne sommeren ble graset og kornaksene små og få på grunn av tørken.

For oss som bor i Norge virker det rart at sol kan oppleves som et problem og regn som en velsignelse. Men i de landområdene hvor Bibelen ble skrevet, ønsket folket seg gjerne motsatt værmelding av den vi ønsker å se. I Midtøsten var og er fortsatt lite regn og dermed tørke et årlig og vedvarende problem. Derfor bruker Bibelen flere ganger tørke og tørst for å billedliggjøre hva det vil si å leve i synd, leve borte fra Gud.

«De hjelpeløse og fattige leter forgjeves etter vann, tungen tørker ut av tørst. Jeg er Herren, jeg skal svare dem, jeg er Israels Gud, jeg skal ikke forlate dem. Jeg åpner elver på snaue høyder og kilder midt i dalene. Jeg gjør ørken til innsjø og tørt land til vannrike kilder.» (Jesaja 41,17-18)

Mange mennesker kan tenke at et liv i troen på Gud må være noen triste og tørre greier. Et liv hvor jeg selv er min egen herre virker mer frodig og tiltrekkende. For meg som kristen virker det derimot motsatt. Jeg opplever at å være påkoblet Gud er som å åpne opp for levende vannstrømmer inn i et liv som ellers vil tørke ut.

Det er aldri kjekt å oppleve tørke og problem med å finne vann. Samtidig er det menneske heldig som opplever tørsten etter Gud, lengselen etter mer av Jesus. Den som leter etter levende vann fra Gud skal finne og erfare at Gud skrur på vannkranen. Et nytt og annerledes liv kan og vil fylle opp tørre og tomme liv.

En tørr sommer lærer oss å sette pris på regnet. Har du opplevd Guds nærvær, vil du aldri lengte etter det tørre livet borte fra ham. Gud, gi meg ditt livgivende regn.

TRV 079