Gi en gave
Nytt år og nye muligheter!
pixabay

Nytt år og nye muligheter!

Kan vi bli så opptatte av nye muligheter, at vi blir blinde for å gripe de samme mulighetene som har møtt oss hver dag i flere år?
Svein Anton Hansen, publ. 13.januar-20

Det slår ikke feil! Ved hvert årsskifte blir folk intervjuet på TV og spurt om hvorfor de feirer nyttår og hva de ser fram til i det kommende året. Da kommer alltid denne setningen: «Nytt år og nye muligheter!» Du kan nesten satse månedslønna di på at 10 av 10 bruker uttrykket «nye muligheter». Vi setter strek over det gamle året med sine ubrukte anledninger. Men nå, i det nye året, da skal alt bli så mye bedre; håper vi. Gamle og seiglivede uvaner skal legges av og en ny og sprekere kropp skal se dagens lys. Timer kastet bort på tull og tøys hører fortiden til. Nå skal jeg sannelig prioritere tiden min bedre. Å, alt jeg skal få gjort i det nye året! Mulighetene bare ligger der framme og venter på meg! Dette kommer til å bli det mest fantastiske året i livet mitt!

Ja, ja – forhåpentligvis vil dette året bli godt. Forhåpentligvis vil jeg se mulighetene som ligger foran meg og klare å innta og bruke dem på en best mulig måte. Så kan jeg ved neste årsskifte se meg fornøyd tilbake og tenke: Jeg så anledningene, tok dem og fikk maksimalt ut av mulighetene året bød på. 

Jeg liker denne fremover-lente holdningen. Dagene og livet trenger ikke bare fortsette i et oppgått spor. Dette året trenger ikke bli en uunngåelig repetisjon av fjoråret. Vi må ikke kapitulere for en tenkt forehåndsbestemt skjebne. Vi kan og må selv ta de gode valg for å bruke mulighetene hverdagene byr på.

De samme mulighetene
Samtidig tror jeg livet handler enda mer om å se de samme mulighetene, de som har møtt meg hver eneste dag gjennom mange år. Lykken i livet ligger ikke i å gripe noe ukjent og spennende der framme, men å se både gavene og oppgavene Gud legger fram for meg hver dag. 

Til menigheten i Efesus sa Paulus: «Vi er Guds verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» (Ef. 2,10).
Noen klarer aldri å se gjerningene som ligger åpne og klare syv dager i uken. I stedet lever man i en forventning om at lykken ligger en gang der framme, når jeg bare er ferdig med utdanning, får stiftet familie, får etablert meg på et nytt sted, får startet i en ny menighet osv. 

Nei, livet og mulighetene er her og nå. Jeg ønsker å være en hverdagskristen som ser og bruker de samme mulighetene, de som Gud har kalt meg til å leve i og bruke gjennom flere år. Fortsett med å være en trofast og ærlig ektefelle, forelder, arbeidstaker, nabo, venn og frivillig i menigheten. I relasjonene du står i får du rikelig med anledninger hver dag til å gjøre gode gjerninger som Gud på forhånd har lagt ferdige for deg. Fortsett også dette året å vandre i mulighetene Gud vil la deg møte, selv om mulighetene blir de samme som de  du har møtt gjennom mange år.

TRV 037

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding