Gi en gave
Når mørket rår i Mødtøsten og Nord-Afrika finner de Gud, mye gjennom kristne TV-sendinger.Illustrasjonsbilde.
Når mørket rår i Mødtøsten og Nord-Afrika finner de Gud, mye gjennom kristne TV-sendinger.Illustrasjonsbilde. SAT-7.

De som søker sannheten

Sannhetens lys skinner enda sterkere når verden rundt mørkner til. Mennesker som søker svar, er åpne, og ser ofte at Gud er kjærlighet og omtanke.

Både de som søker og de som er kristne i Midtøsten leter etter trøst. De har hatt enorme åndelige og emosjonelle påkjenninger. Mange mennesker finner akkurat trøst gjennom kristne TV-programmer. Norea og SAT-7 står sammen om å gi dem det.

En uvanlig fred

En ung kvinne fra Libanon, Mirna* skrev til kanalen. Hun er datter av en profilert religiøs leder, men har fått kristne CD-er i posten. Mens hun lyttet til CD-ene fikk hun en uvanlig fred. Hun kunne glemme kaoset som finnes ellers i verden. Mirna begynte å se på det kristne TV-programmet Bedtime Stories, eller "Natta-fortellinger" på norsk. Gjennom programmet lærte hun bibelhistorier som tente en brann i hennes hjerte. Men da Mirna delte disse historiene med sin familie ble hun kastet ut fra sitt hjem.

Sang mens andre gråt

I sommer hørte SAT-7 den tragiske historien til Danny,* gutten som ble skutt og drept i Libya fordi han var kristen. Dannys mor, Mona, skrev til de som produserer programmet Fra meg til deg. Hun ønsket å dele hvordan hennes tro overraskende nok ga henne trøst i denne grusomme perioden. Venner og familie sørget over Danny, mens Mona sang salmer. "Til og med jeg var sjokkert over min egen reaksjon, "fortalte Mona. Freden hun fant i disse gamle salmene trøstet henne, og minnet henne om at sønnen var i himmelen.

Guds lys skinner skarpest i mørket

Disse forfulgte kristne holder ut og blir enda sterkere i troen. Mirna fant fred. Hun lot seg ikke rokke, selv om hun ble forvist fra sin egen familie. Folk i Dannys begravelse ble overrasket over at Mona var så rolig. Hun hadde fått en visshet om at sønnen hennes var i himmelen. Men desverre har mange kristne i Midtøsten og Nord-Afrika aldri møtt noen som deler deres tro. Kristne TV-program blir deres kirke. Mange hjerter står i flammer når mennesker som Mirna og Mona deler sine historier. Da kommer også deres spørsmål om tro bedre fram.

Kristne TV-program skaper også bevisstgjøring rundt forfulgte kristne. Når folk ser hvilken fred ekte kristne har begynner de å forstå hvordan hat kan ødelegge både dem og framtida. Når alt er som mørkest skinner Guds lys skarpest. Leder for SAT-7, Terrence Ascott, sier at "Vi kan ikke gjøre annet enn å anerkjenne at Gud har kontrollen. Dette TV-arbeidet kommer til å fortsette med å trøste de som søker etter sannheten."

Norea Mediemisjon skal i dag ut på reise til Libanon og Tyrkia, med samarbeidspartnere og interesserte Norea-venner. Ha oss gjerne med i deres bønner og tanker i løpet av uka vi er der. Vi ser fram til å oppleve på nært hold hva kristne TV-sendinger betyr for mennesker i Midtøsten!

*Navn er holdt tilbake med hensyn til personvern.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding