Korbo-søsknene i det kristne barneprogrammet La oss synge sammen.
Korbo-søsknene i det kristne barneprogrammet La oss synge sammen. SAT-7.

Syriske barn forteller om undere

Nylig var syv bemerkelsesverdige flyktningesøsken fra det krigsherjede Syria på barnekanalen til Noreas partner.

De syv Korko-søsknene (hvorav seks er jenter) er blant de mer enn én million barneflyktninger som er drevet ut av Syria på grunn av borgerkrigen. De var nylig hedersgjester på det populære programmet La oss synge sammen, som sendes av Noreas partner SAT-7. Her snakket søskenflokken om hvordan de hadde flyktet fra Syria for å leve i Libanon, og om deres tro på Guds under.

Guds fred i urolighetene

Forholdene i familiens hjemby Tel Tamer forverret seg dramatisk under konflikten. Spesielt de seks søstrene følte seg utrygge i nabolaget og var redde for soldatene som var stasjonert rundt byen.

Da søstrene Babel og Ashorina var på vei hjem fra skolen, ble bussen deres tvunget til å stanse ved en mistenkelig kontrollpost på vei hjem. Søstrene ble overrasket da alle passasjerene ble beordret til å forlate bussen av en sikkerhetsoffiser. Skrekkslagen begynte Babel å be. En følelse av fred kom over henne, og hun stolte på at Gud på en eller annen måte ville ta vare på dem. Uventet fikk sikkerhetsoffiseren en viktig telefon. Distrahert vinket han til bussjåføren idet han sa: Kjør på, jeg må av gårde. Barna var ikke sikre på hvilke hensikter offiseeren hadde, men de følte seg enormt lettet over å være på vei hjem.

En uutholdelig situasjon

Idet situasjonen forverret seg, kollapset den syriske økonomien, og jentene kunne ikke finne arbeid for å hjelpe til med å betale skolepenger eller bidra til økonomien hjemme. Levekostnadene eksploderte på grunn av krigen, og Korko-familien kjempet for å sørge for deres syv barn – Arbella, Ashorina, Atra, Babel, Bylet, Georges og Maryel. Livet ble uutholdelig for familien da de mistet strømmen. Fortvilet forlot begge foreldrene Syria får å søke etter nye muligheter.

Store undere - små undere

Etter at de kom til Libanon mot slutten av fjoråret, bestemte barna seg for å kontakte Marianne Awaraji Daou, programverten for La oss synge sammen. De hadde sett det kristne TV-programmet SAT-7 KIDS i fire år, siden de begynte å tro på Jesus.

Marianne inviterte dem til å bli med i programmet. Temaet for den aktuelle episode var undere, og hvert av barna delte med de andre, enten fra sitt eget liv eller fra et av underne i Bibelen. 

Ashorina’s favoritt-under i Bibelen var helbredelse av kvinnen med blødning. Kvinnen trodde at dersom hun bare kunne røre ved kjortelen til Jesus ville hun bli helbredet. På grunn av hennes tro, helbredet Jesus henne. Ashorina var overrasket over denne fortellingen, og sa: Dersom vi bare rører ved kjortelen hans, vil han helbrede oss. Forestill deg hva han foretar seg nå. I vanskelige tider, ikke si at han ikke er der. Han er der!

Mange mennesker ber om at et stort under i Syria må stanse konflikten der. Marianne og barna var imidlertid enige om at det også er små undere som hender i hverdagen. Marianne sa: Gud kan gjøre store eller små undere fordi han er det umuliges Gud.

Barnetro bringer håp

Tross alt hun har mistet, og tross alle de fryktelige ting som hender i hennes land, har Atra tro på Guds undere. Mot slutten av programmet ba hun en rørende bønn: Velsign alle barn i Syria og dem i Libanon. Jeg ber om at fred må få råde i begge land, Herre, og i ethvert land som gjennomgår vanskelige omstendigheter. Du er vår levende Gud, Herre, og du kan gjøre undere hver dag. Vi tror på deg, Gud, og vi elsker deg.

Troen til et barn, spesielt et som er påvirket av krig og revet bort fra hjemmet, bringer et lys av håp for Syria. SAT-7 KIDS gjør sin tjeneste ikke bare for syriske barn, men kringkaster sine vitnesbyrd og ord om oppmuntring til et stort TV-publikum over hele den arabisk-talende verden.