Jartrud Nedresæter (84) kan høre på Norea Pluss når hun vil, og gjerne mens hun surfer på nett.
Jartrud Nedresæter (84) kan høre på Norea Pluss når hun vil, og gjerne mens hun surfer på nett. Norea

Nå kan Jartrud i skogkanten få inn Norea

Jartrud langt oppe i lia i Hadeland hører på Norea Radio. Takket være nettradio lytter den trofaste giveren på programmene hun har støttet i mange år.

Nettradio fanges opp med spesielle internettradioer, via smarttelefon eller PC. Jartrud Nedresæter (84) er en av de mange eldre som har sett mørkt på å gå inn i datalderen, men hun har lenge angret på at hun ikke har villet lære.

Norea spurte butikkjeden Elkjøp, og de var villig til å gi en flunkende ny Toshiba ChromeBook, slik at en eldre person kunne prøve ut en enkel, nettbasert PC. Vi besøkte Jartrud, som bor i Roa i Lunner kommune. Det ble kjøpt inn en trådløs ruter for G4-overføring, og så ble maskinen overrakt og presentert.

Surfer og hører på Norea

Det var litt frustrerende i begynnelsen å finne pila på skjermen, trykke på de rette stedene, og ikke bli redd for at noe ble borte for godt. Men nå har Jartrud funnet rutinen: Sørge for at ruteren er på, skrive inn passordet, gå inn på norea.no, klikke på "nettradio", trykke på Norea Pluss og en pil i en ring, som setter radioen i gang. Da kan hun høre på Noreas voksenradio når som helst. Hun kan også sende e-post og surfe på nettet mens hun hører på radioen. Jartrud har venner og naboer som kan hjelpe om hun står fast med noe.