Gi en gave
Timoteus fra Ari-folket i Etiopia har blitt opplært til å tro at kvinner ikke er verdt noe. Gjennom å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner, som Norea støtter, ser han nå at hans egen kone, og kvinner generelt, er verdifulle og viktige både for Gud og verden.
Timoteus fra Ari-folket i Etiopia har blitt opplært til å tro at kvinner ikke er verdt noe. Gjennom å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner, som Norea støtter, ser han nå at hans egen kone, og kvinner generelt, er verdifulle og viktige både for Gud og verden. Norea

– Jeg begynte å elske henne...

–Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å elske henne, forteller Timoteus fra Etiopia.

Hos Ari-folket i Etiopia er kvinnen kjøpt og betalt for av mannen sin. I generasjoner har gutter lært at de er mer verdt enn sine søstre og den jenta de en gang skal gifte seg med. Kona blir på mange måter en slave i familien. Hun spiser de få restene som er igjen. Ettersom mennene betaler en høy medgift, ser de på kvinnene som tjenere og behandler dem deretter. Underernæring, tidlige fødsler og lange arbeidsdager er bare noen av utfordringene i hverdagen for arikvinnene. Få har noen gang hørt at de er elsket. Derfor er det så sterkt å høre om Timoteus: 

Begynte å vise kjærlighet til kona

– Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å behandle kona mi annerledes, og elske henne, sier han ærlig.

Med et stort smil om munnen forteller han ivrig om hvordan han og kona har fått et godt ekteskap. Kona viser ham mye mer kjærlighet som et resultat av at hun føler seg verdsatt og elsket. –Vi har til og med begynt å si til hverandre at vi elsker hverandre, sier han og fniser litt.

Timoteus kommer fra en Ari-landsby i fjellene utenfor Jinka i Etiopia. Etter at han begynte å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner på amharisk har han forstått mer av hvordan man kan være en god ektemann og far:  Jeg har aldri tidligere tenkt på at måten jeg så på, og behandlet kona mi på, var feil. Denne tankegangen er jo så innarbeidet i Ari-samfunnet, avslutter han.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding