Timoteus fra Ari-folket i Etiopia har blitt opplært til å tro at kvinner ikke er verdt noe. Gjennom å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner, som Norea støtter, ser han nå at hans egen kone, og kvinner generelt, er verdifulle og viktige både for Gud og verden.
Timoteus fra Ari-folket i Etiopia har blitt opplært til å tro at kvinner ikke er verdt noe. Gjennom å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner, som Norea støtter, ser han nå at hans egen kone, og kvinner generelt, er verdifulle og viktige både for Gud og verden. Norea

– Jeg begynte å elske henne...

–Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å elske henne, forteller Timoteus fra Etiopia.

Hos Ari-folket i Etiopia er kvinnen kjøpt og betalt for av mannen sin. I generasjoner har gutter lært at de er mer verdt enn sine søstre og den jenta de en gang skal gifte seg med. Kona blir på mange måter en slave i familien. Hun spiser de få restene som er igjen. Ettersom mennene betaler en høy medgift, ser de på kvinnene som tjenere og behandler dem deretter. Underernæring, tidlige fødsler og lange arbeidsdager er bare noen av utfordringene i hverdagen for arikvinnene. Få har noen gang hørt at de er elsket. Derfor er det så sterkt å høre om Timoteus: 

Begynte å vise kjærlighet til kona

– Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å behandle kona mi annerledes, og elske henne, sier han ærlig.

Med et stort smil om munnen forteller han ivrig om hvordan han og kona har fått et godt ekteskap. Kona viser ham mye mer kjærlighet som et resultat av at hun føler seg verdsatt og elsket. –Vi har til og med begynt å si til hverandre at vi elsker hverandre, sier han og fniser litt.

Timoteus kommer fra en Ari-landsby i fjellene utenfor Jinka i Etiopia. Etter at han begynte å lytte til radioprogrammet Håpets kvinner på amharisk har han forstått mer av hvordan man kan være en god ektemann og far:  Jeg har aldri tidligere tenkt på at måten jeg så på, og behandlet kona mi på, var feil. Denne tankegangen er jo så innarbeidet i Ari-samfunnet, avslutter han.