Gi en gave
Det er tøft å tro på Jesus i Eritrea. En muslim som lytter til kristne radioprogram forteller Norea at han nå må velge mellom Jesus eller livet (Illustrasjonsfoto).
Det er tøft å tro på Jesus i Eritrea. En muslim som lytter til kristne radioprogram forteller Norea at han nå må velge mellom Jesus eller livet (Illustrasjonsfoto). Joseph Bautista

Jesus eller livet

–Livet har fått en utrolig forvandling, men jeg står overfor et dilemma: Å velge Jesus eller redde livet. Dette skriver en muslim i Eritrea som har blitt kjent med Jesus gjennom radio.

– Mens jeg søkte etter en annen radiostasjon, kom jeg over deres sendinger. Jeg ble så revet med at jeg tillot meg selv å lytte videre, og jeg ble både interessert og fascinert, forteller en muslim i Eritrea til den lutherske kirkens radioarbeid i landet.
– Jeg fortsatte å lytte og begynte å begripe hva kristen tro er, hvem Jesus er og hva han har gjort. Tankene og livsforståelsen min begynte gradvis å endres, og livet har fått en utrolig forvandling. Hele meg er totalt forandret – jeg er blitt en ny skapning med nye tanker og en ny forståelse og holdning. Men nå frykter jeg konsekvensene det vil få dersom jeg konverterer og tar i mot Jesus som min personlige frelser, fortsetter han.
– Jeg står derfor overfor et stort dilemma: Å velge Jesus eller redde livet.

Frykter store problemer
Denne radiolytteren kommer fra lavlandet og et område dominert av muslimer.
– Jeg vokste opp med muslimsk tradisjon og tro, og foreldrene mine var svært konservative når det gjaldt religion. De ville aldri høre om, og ikke en gang diskutere, andre religioner, spesielt ikke kristendom. Så vi søsknene deltok i både seremonier og ritualer, og vi studerte Koranen, forteller muslimen fra Eritrea.
– Dersom noen blir tatt i å lese Bibelen eller delta på bibelundervisning, får de store problemer. Ja, selv det å ha en kristen venn kan gi vanskeligheter, fortsetter han.
– Nå ber jeg om en mulighet til å fortelle om friheten jeg har fått, til å bekjenne at Jesus er min frelser og kunne lovprise han sammen med andre som tror, avslutter han.

Godkjent av staten
Norea har lenge vært engasjert i den lutherske kirkens radioarbeid i Eritrea, og medarbeider Martin Birkedal har besøkt landet i en årrekke.
– Jeg synes det er alvorlig å sette folk på valg som gjør at de kommer i en sånn knipe, sier han.
– Samtidig er radioarbeidet i Eritrea veldig viktig for å kunne gi input og åndelig næring til de som er kristne fra før. Det er få pastorer og kristne ledere i landet, og mange menigheter samles rundt radioen i mangel på nettopp det, forklarer han.
– I tillegg ønsker vi selvsagt at flere skal bli kristne, og vi har heldigvis ikke opplevd at folk har mistet livet på grunn av arbeidet vårt. En viktig årsak er nok at den lutherske kirka er et av fire trossamfunn godkjent av staten. Men vi hører jo dessverre om forfølgelse innen familier og lokalsamfunn, understreker Birkedal.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding