Gi en gave
– Dere holder liv i min tro! Slik lyder en av tilbakemeldingene Norea har fått fra radiolyttere i Nord-Korea, som er et svært lukket land (Illustrasjonsfoto).
– Dere holder liv i min tro! Slik lyder en av tilbakemeldingene Norea har fått fra radiolyttere i Nord-Korea, som er et svært lukket land (Illustrasjonsfoto). Åpne Dører

Styrke bak grensene

– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.

I kanskje verdens mest stengte land, Nord-Korea, blir «den kjære lederen» glorifisert som en gud, og kristne risikerer livet ved å tro. Gjennom radiosendingene Norea støtter kan mennesker i hemmelighet lytte til Guds ord

Det kommunistiske Kim-regimet, som tredde i gang med diktator Kim Il-Sung, har siden den kalde krigen styrt Nord-Korea med jernhånd. Nåværende diktator Kim Jong-Un, arvtaker etter sin far og Nord-Koreas "kjære leder" Kim Jong-Il, er intet unntak. 

Kim Jong-Un har direkte kontroll over alt av nordkoreansk presse, som det sentrale nyhetsbyrået i Nord-Korea og landsdekkende TV-sendinger. Journalister indoktrineres til å være perfekte ambassadører for Kim Il-Sung og sønnen Kim Jong-Un. Det er pressens plikt å framheve at nordkoreansk sosialisme står høyere enn det som omtales som imperialistisk vestlig korrupsjon. Statlige sikkerhetsstyrker sørger for at landet er isolert - til enhver pris. Å dele informasjon med verdenssamfunnet medfører av den grunn dødsstraff. 

Regimets målskive 

Juche-ideologien og Kim Il Sung-isme dominerer samfunnet. Fra barna er små og gjennom hele voksenlivet lærer de at Nord-Korea skal være uavhengig, og at de må hedre «den kjære lederen.» Det slås hardt ned på andre religioner, særlig kristendommen. The Voice of the Martyrs skriver at et eget politisk program har blitt iverksatt med mål å konvertere, fengsle, torturere og offentlig henrette mennesker som har konvertert til kristendommen. Hundretusener av troende har allerede dødd på grunn av ekstrem forfølgelse i landet. Arbeidsleirer, hvor få unnslipper med livet i behold, blir også hyppig brukt som straffemetode.

Eneste kilde til oppbyggelse 

Jesu disipler i Nord-Korea klynger seg fast til håpet evangeliet gir dem. Norea er engasjert i radiosendinger i Nord-Korea, som for mange er den eneste kilden til oppbyggelse og kunnskap. 

Noreas samarbeidspartner understreker hvor viktig og strategisk radiomisjon er nettopp i dette landet. Fra Stillehavet sendes ni ulike programmer, deriblant et lovsangsprogram som gjentar sanger flere ganger i samme program. Slik kan lytterne huske sangene de hører best mulig. Det sendes også et bibelundervisningsprogram flere kvelder i uka. Lytterne noterer nøye ordene som strømmer ut, eller tar vare på dem i hjertene.

Rørende respons 

En kristen leder fortalte følgende til Noreas samarbeidspartner:

– De kristne radioprogrammene er en stor skatt for oss. De gjør at vi kan lytte til Guds ord og få styrke til vårt åndelige liv, hver dag. Signalene er ganske sterke, så vi kan høre alt veldig tydelig. Jeg vil takke alle dere som bidrar til dette arbeidet. Gud velsigne dere!

Radioen har også en åpenbar betydning for denne lytteren:

– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk!

Kristne nordkoreanere vet godt om de grufulle konsekvensene ved å eie en radio som ikke er forhåndsinnstilt på myndighetenes frekvens. Radioen er derfor nedgravd i jorda på et hemmelig sted, men blir gravd opp igjen når ingen ser det. Denne responsen forklarer hvorfor lyttere i landet med strengt bevoktede politiske og geografiske grenser ikke lar seg rokke i sin tro: 

– Vi vil leve for Herren. Vi tror dypt og inderlig på bønn, og at Gud er med oss!

Kilder: Open Doors International, Reporters without Borders, The Voice of the Martyrs og internasjonale samarbeidspartnere.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Oppmuntring og trøst til...
Etter at Taliban på ny tok makten i Afghanistan sommeren 2021, har frykt og fortvilelse overskygget livet til innbyggerne i landet – ikke minst...
Les mer
Barn er barn over hele verden
Mannen bak aniasjonsserien, Roger Gihlemoen, var søndagsskolelærer i Tanzania. Han merket seg mangelen på gode ressurser.
Les mer
Til dem som ikke kan lese
–Dette kan virkelig bli et nyttig redskap i arbeidet med å fullføre misjonsoppdraget, sier en av Noreas trofaste givere
Les mer
En utrolig reise
Se for deg enkeltmennesker som har fulgt hele Arven etter Adam-serien.
Les mer
Nytt år - forventning og glede
Det er alltid med spenning vi ønsker et nytt år velkommen.
Les mer
Velsignet julehøytid
Gud kom til oss, og igjen skal vi få glede oss over underet.
Les mer
Et slør over øynene
Gud selv har lagt et slør over øynene til det jødiske folk.
Les mer
–Styrke og påfyll i hverdagen
Noreapastoren gir ut andaktsbok
Les mer
Vitnesbyrd på film
Fem messianske jøder forteller hvordan de kom til tro.
Les mer
Bibelens land - unådd?
I landet der Jesus ble født og vandret omkring, er det få som kjenner han.
Les mer
Endelig premiere!
29.nov kl. 21.30 slippes første episode av Arven etter Adam.
Les mer
–Jeg har jo blitt kjent med...
Den somaliske kvinnen fikk to valg da hun som ung student ble en kristen:
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding