Gi en gave
Foto: Radio Shema
Foto: Radio Shema

De gode gjerningers evangelium

Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike bygninger er jevnet med jorden, og folk går rundt i sjokk blant rykende ruiner på leting etter overlevende slektninger.
Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon 19.sept 2023

Det var Soner, lederen for Noreas lokale radiopartner i Tyrkia, som hadde reist til byen Antakia. Bare noen timer tidligere hadde denne og andre byer sør i landet blitt rammet av kraftige jordskjelv. Synet som møtte ham, var nærmest ubeskrivelig. Både Soner og flere av medarbeiderne hans slapp det de hadde i hendene da katastrofen inntraff, og de kastet seg inn i arbeidet med å hjelpe ofre for jordskjelvene. Bare tre uker tidligere hadde de etablert en kristen radiostasjon i Antakia, og som ved et mirakel var senderen uskadd. Dermed kunne den brukes aktivt i hjelpearbeidet. Norea Mediemisjon arrangerte en hasteaksjon for å samle inn penger til hjelpearbeidet, og i løpet av bare noen dager hadde vi samlet inn 100 000 kroner som vi straks sendte videre til vår tyrkiske partner.

En annen av våre lokale kolleger, lederen for Noreas lokale TV-partner i Tyrkia, dro for noen uker siden til Antakia sammen med en gruppe medarbeidere. De ville lage en dokumentarfilm om hjelpearbeidet, og teamet ble mektig imponert over det de fikk se og høre. – Kristne kastet seg inn i hjelpearbeidet fra første dag, forteller de. – Til og med troende som selv var rammet av jordskjelvet, og som i mange tilfeller selv hadde mistet noen av sine nærmeste, tok del i arbeidet med å hjelpe sine naboer. De satte sin egen smerte til side for å hjelpe andre.       

Også kristne fra andre deler av landet, fra byer som Izmir og Antalya, reiste til katastrofeområdet for å hjelpe. De delte ut mat og klær til ofrene og satte opp telt til dem som hadde mistet hjemmene sine. Kirker ble omgjort til feltsykehus, og det ble skaffet til veie senger og madrasser. – Innsatsen deres gjorde sterkt inntrykk på folk, forteller filmteamet. – Ofre for jordskjelvene fikk erfare kristen nestekjærlighet i praksis, og mange har siden ønsket å få vite mer om den kristne tro.

– Slik skal dere la deres lys skinne for menneskene, sa Jesus, – så de kan se de gode gjerninger dere gjør, og prise deres Far i himmelen (Matt 5,16). I tiden etter jordskjelvkatastrofen har evangeliet om Jesus blitt forkynt til tusenvis av mennesker i Tyrkia. Gode gjerninger «på bakken» har gått hånd i hånd med kristne radio- og TV-sendinger. Denne kombinasjonen av liv og lære har ført til at mange tyrkere har lært Jesus å kjenne og tatt imot Ham som sin frelser og herre.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding