Gi en gave
Foto: Radio Shema
Foto: Radio Shema

De gode gjerningers evangelium

Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike bygninger er jevnet med jorden, og folk går rundt i sjokk blant rykende ruiner på leting etter overlevende slektninger.
Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon 19.sept 2023

Det var Soner, lederen for Noreas lokale radiopartner i Tyrkia, som hadde reist til byen Antakia. Bare noen timer tidligere hadde denne og andre byer sør i landet blitt rammet av kraftige jordskjelv. Synet som møtte ham, var nærmest ubeskrivelig. Både Soner og flere av medarbeiderne hans slapp det de hadde i hendene da katastrofen inntraff, og de kastet seg inn i arbeidet med å hjelpe ofre for jordskjelvene. Bare tre uker tidligere hadde de etablert en kristen radiostasjon i Antakia, og som ved et mirakel var senderen uskadd. Dermed kunne den brukes aktivt i hjelpearbeidet. Norea Mediemisjon arrangerte en hasteaksjon for å samle inn penger til hjelpearbeidet, og i løpet av bare noen dager hadde vi samlet inn 100 000 kroner som vi straks sendte videre til vår tyrkiske partner.

En annen av våre lokale kolleger, lederen for Noreas lokale TV-partner i Tyrkia, dro for noen uker siden til Antakia sammen med en gruppe medarbeidere. De ville lage en dokumentarfilm om hjelpearbeidet, og teamet ble mektig imponert over det de fikk se og høre. – Kristne kastet seg inn i hjelpearbeidet fra første dag, forteller de. – Til og med troende som selv var rammet av jordskjelvet, og som i mange tilfeller selv hadde mistet noen av sine nærmeste, tok del i arbeidet med å hjelpe sine naboer. De satte sin egen smerte til side for å hjelpe andre.       

Også kristne fra andre deler av landet, fra byer som Izmir og Antalya, reiste til katastrofeområdet for å hjelpe. De delte ut mat og klær til ofrene og satte opp telt til dem som hadde mistet hjemmene sine. Kirker ble omgjort til feltsykehus, og det ble skaffet til veie senger og madrasser. – Innsatsen deres gjorde sterkt inntrykk på folk, forteller filmteamet. – Ofre for jordskjelvene fikk erfare kristen nestekjærlighet i praksis, og mange har siden ønsket å få vite mer om den kristne tro.

– Slik skal dere la deres lys skinne for menneskene, sa Jesus, – så de kan se de gode gjerninger dere gjør, og prise deres Far i himmelen (Matt 5,16). I tiden etter jordskjelvkatastrofen har evangeliet om Jesus blitt forkynt til tusenvis av mennesker i Tyrkia. Gode gjerninger «på bakken» har gått hånd i hånd med kristne radio- og TV-sendinger. Denne kombinasjonen av liv og lære har ført til at mange tyrkere har lært Jesus å kjenne og tatt imot Ham som sin frelser og herre.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer
Nytt kontonummer!
Norea har blitt eget AS, og i den forbindelse har vi fått ny gavekonto.
Les mer
Barnekirke på nett
At barn og unge i Midtøsten skal få høre evangeliet, er hovedsaken for TV-kanalen SAT-7 Pars.
Les mer
– Når krisen blir større,...
Forholdene i Afghanistan har forverret seg de siste årene. Samtidig har kristne TV-sendinger økt.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Årets juleprogram
For tredje år på rad inviteres du til å bli med på en times TV-sending fra et julepyntet studio.
Les mer
Vanskelig å finne julegaver?
Å gi julegaver er en hyggelig tradisjon, men den kan by på problemer.
Les mer
Moden for innhøsting
-Jeg har nylig kommet tilbake fra India, og hodet mitt er proppfullt av inntrykk.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding