Gi en gave
Foto: khfalk, Pixabay
Foto: khfalk, Pixabay

En gammel sølvkanne

Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive det neste nyhetsbrevet til misjonsvennene, og jeg skrev:
Av: Per Birkeli, 08.08.2023

– Har du kjent på rekkeviddeangst noen gang? Av og til kan vi engste oss for om vi når fram dit vi skal. Denne sommeren kjenner jeg på en slik bekymring. Norea har planlagt å bruke ca. 13 millioner kroner til misjon blant unådde folkeslag i 2023, men lave gaveinntekter og en historisk dårlig kronekurs kan gjøre det krevende å klare dette. Blant årets store satsingsområder er et banebrytende nybrottsarbeid blant en unådd folkegruppe i Indonesia. Skal de ikke få høre om Jesus dette året heller?

Straks etter at jeg hadde skrevet disse linjene, fikk jeg en e-post. Her er et utdrag av meldingen: – Vi er fem søsken som har arvet ei svært gammel sølvkanne etter våre foreldre. Verdien på kanna er trolig rundt en kvart million kroner. Jeg vil gi min del av arven til Norea Mediemisjon.

Denne beskjeden kom altså mens jeg satt og funderte på om Norea vil få endene til å møtes dette året. Pengene Norea får når den gamle sølvkanna etter hvert blir solgt, er naturligvis ikke nok til å sikre økonomien resten av 2023, men meldingen ble for meg et håndtrykk fra Herren og en forsikring om at Han vil sørge for oss også i tiden som kommer.

Hvert eneste år får utallige mennesker lære Jesus å kjenne gjennom våre radio- og TV-sendinger, og evangeliets lys blir tent i områder som inntil nylig var stummende mørke åndelig sett. Mennesker som inntil i dag har levd uten Gud og uten håp for evigheten får høre om ham som gav sitt liv for at alle som tar imot ham i tro skal få leve. Mange responderer ved å ta imot Jesus som frelser og herre. En radiolytter i Tyrkia forteller: – Takket være radiosendingene deres tok jeg imot Jesus for fire måneder siden. Tusen takk for at dere hjalp meg å gå fra mørke til lys!

– Den som tror på meg skal leve om han enn dør, sier Jesus. Men hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten av noen forkynner? Så lenge det finnes unådde folkegrupper på jorden, må vi fortsette å drive misjon. Jeg er takknemlig for at jeg selv fikk vokse opp i et kristent land, og for at jeg allerede som et lite barn fikk lære Jesus å kjenne. Og jeg er takknemlig for at jeg nå får være med på å bringe frelsens gode budskap ut til unådde folkeslag i andre deler av verden.

En gammel sølvkanne vil snart bli solgt, og den delen av salgssummen som Norea får tilsendt vil bli brukt i tjeneste for høstens herre. Måtte disse pengene føre til at mange mennesker finner Jesus som sin frelser og herre.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding