Gi en gave
– Dere har vært mine veivisere til Jesus
SAT-7 Türk/Norea

– Dere har vært mine veivisere til Jesus

Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Av: Brit Kari Urdal, 7.juli 2023

Utsagnet i overskriften kommer fra en TV-seer i Tyrkia. Vedkommende har fått med seg programmene til SAT-7 Türk, vår samarbeidspartner i landet. Som så mange andre tyrkere var han full av fordommer mot de kristne, men etter å ha sett på TV-programmene, fikk han et nytt syn. – Gud hindret at disse falske anklagene skulle få feste i meg, og på et tidspunkt åpnet Han øynene mine og brøt mine lenker av anklager jeg hadde mot dere. Jeg er så takknemlig til Herren for at Han har latt meg bli kjent med sånne mennesker som dere. Dere har blitt mine veivisere. Av og til hender det at folk ler av meg siden jeg ser på programmene deres. Men nå er jeg stolt, takket være Herren!

I disse dager er et nytt Noreablad på veg ut i postkassene. Her er det Tyrkia som er hovedtema. Ca 80 millioner mennesker bor det i landet, og bare 0.075 prosent er evangeliske kristne. En sann tyrker er per definisjon en muslim, og mange vrangforestillinger om de kristne florerer i samfunnet. Derfor er Norea til stede i landet, både med radio- og TV-sendinger. Etter det tragiske jordskjelvet i mars var vår radiopartner, som driver et nettverk av lokalradioer i landet, raskt på banen med nødhjelp til dem som var rammet. Det var veldig uventa og ble lagt merke til blant muslimene som altså får presentert mange vrengebilder av kristendommen. Radiostasjonen i Antakya som nylig hadde startet opp, ble midlertidig satt ut av drift på grunn av jordskjelvet. Programmene kom raskt på lufta igjen, og nå har lederne store forventninger til at mange av hjelpearbeiderne som holder på med gjenoppbygging skal få høre evangeliet gjennom radiosendingene og ta det med seg tilbake til sine hjemsteder. Slik ser de for seg at håpet skal spire ut fra jordskjelvruinene.

Dette og mer til kan du lese om i det aller siste Noreabladet.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding