Gi en gave
Et håp stiger opp fra ruinene

Et håp stiger opp fra ruinene

Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Av: Jostein Sæth, 31.juli 2023

Natt til 6. februar var det mange i Tyrkia som mistet håpet. De dramatiske jordskjelvene tok titusenvis av liv og gjorde millioner hjemløse. I den bunnløse fortvilelsen lyder det likevel et håpsbudskap, på grunn av en kristen lokalradio.

Den tyrkiske byen Antakya var en av dem som ble rammet hardest av jordskjelvene. Dette er byen som i Bibelen heter Antiokia, og der hvor de troende for første gang ble kalt kristne. I ukene før jordskjelvene hadde vår partner i Tyrkia etablert og kommet i gang med den kristne radiokanalen Immanuel FM som sendte hele døgnet.

Bare noen uker etter oppstarten kom jordskjelvene som la storparten av byen i grus. Radiokanalen gikk av luften, og det var usikkert om dette nye prosjektet også falt i grus. Men etter kort tid fikk man sendingen på lufta igjen.

Midt i håpløshetens ruiner sender Immanuel FM kristen musikk, forkynnelse, sosiale programmer og håpsbudskap 24 timer i døgnet.

Det antas at det vil ta årevis å gjenoppbygge Antakya. De neste årene vil det komme tusenvis av entreprenører og arbeidere fra hele Tyrkia for å være på gjenoppbyggingen. De fleste av dem er fra områder helt uten kristen påvirkning. I Antakya vil de raskt finne den kristne radiokanalen i et begrenset utvalg av stasjoner. Den flotte visjonen til vår partner er at mange av disse nye lytterne vil bli berørt av budskapet som formidles, og at de vil komme til tro gjennom det de hører. Når disse reiser hjem til sine hjemsteder, vil de være vitner for sine egne, der hvor det ikke finnes hverken kirker eller kristne radioer. Kan dette være begynnelsen på en ny tid for Tyrkia?

På denne måten drømmer vi om at Antakyas ruiner blir en kilde til håp og evig liv for mange tyrkere som lever i et åndelig mørke.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer
Velkommen til håpskonserter!
Ulike steder i Agder arrangerer Norea håpskonserter i disse dager.
Les mer
Bare en av tusen
Selv om det er millioner av kristne i Kina, er det ca. 450 unådde folkegrupper.
Les mer
Kampen om fremtiden
Kina og USA kjemper om verdensherredømme når det gjelder kunstig intelligens (KI)
Les mer
Fra kortbølge til USB
Behovet for opplæring er stort hos kinesiske kristne.
Les mer
En gammel sølvkanne
Jeg satt ved skrivebordet og grublet. Hvordan ville høsten bli? Hadde vi påtatt oss for store oppgaver dette året? Det var på tide å skrive...
Les mer
De bakerste radene skal...
Kina har de siste 70 årene vært et misjonseventyr der millioner har kommet til tro. Men noen minoriteter i landet har ikke vært en del av denne...
Les mer
Et håp stiger opp fra ruinene
Antakya ble hardt rammet av jordskjelvet i Tyrkia. Men radiosendinger gir håp.
Les mer
Fordi du gav
"Alle hav består av dråper" heter det i en sang. Små bidrag kan bli til store ting.
Les mer
Koordinator for...
I Vest-Afrika er det ledig stilling som koordinator for vårt medieprosjekt.
Les mer
– Dere har vært mine...
Kristne radio- og TV-sendinger er med på å oppklare vrangforestillinger om kristen tro i Tyrkia.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding