Gi en gave
"Fortell mer" på somali
Unsplash

"Fortell mer" på somali

Hørespill-serien gledet mange i Barnas Kassettklubb på 90-tallet. Nå produseres serien på somali.
Av: Elisabeth Lillebø Sæth

Det var misjonær hun ville bli, britiske Kitty Anna Coe. Men planene om å danne søndagsskoler for barn i Kenya ble lagt på hylla da hun møtte sin mann, pastor Gerald Griffith. Kallet hun hadde fått til å dele Bibelen med barn lå likevel dypt i trebarnsmoren, som snart ville bli kjent verden over som «Mrs. G». 

På begynnelsen av 1970-tallet ble Kitty utfordret av Trans World Radio (TWR) Canada til å lage et famileprogram på radio. Hun valgte å fortelle bibelhistorier, selv om de som jobbet med kristent barnearbeid rådet henne fra det. De tenkte at det ikke ville være mulig å lage aktuell formidling til barn ut fra bibelhistorier - uke etter uke. Men Kitty opplevde det annerledes. Guds eget ord kan berøre barn, det hadde hun selv opplevd. 

Gud brukte Kittys fortellinger og fortellergave. I snart 50 år har «Et møte med Mrs. G» formet barns tro og hverdag over hele verden. Selv mottok Kitty brev fra 188 land frem til hun døde i 2014. Hvert enkelt brev ble besvart, og barna som skrev til henne fikk tilsendt noen av hennes bibelfortellinger i bokform. I årenes løp ble det delt ut mer enn 500 000 bøker til barn. 

Også i Norge ble serien oversatt og gjort kjent gjennom Barnas kassettklubb. Her fikk serien navnet «Fortell mer». Sølvi Olimb, som i dag jobber som leder i Radio Øst, hadde ansvaret for denne serien. Hun har gode minner fra de mange arbeidstimene som ble brukt for å gjøre serien levende for barn. – Vi fikk bøker tilsendt på engelsk fra organisasjonen «A Visit With Mrs. G», og Astrid Stålesen kom i studio og leste inn episodene med stor innlevelse. Fortellingene ble til hørespill hvor barna kunne følge en gutt eller jente som levde på den tiden Jesus var på jorden. Dette er en fantastisk fin måte å høre bibelfortellinger på. Vi fikk tilbakemeldinger fra både voksne og barn om at de likte å høre på «Fortell mer». I tillegg til at fortellingene ble formidlet gjennom Barnas kassettklubb, var det etter hvert mange lokalradioer som sendte serien.

Sølvi Olim er begeistret over at denne serien nå er gjort tilgjengelig på somali: – Jeg er sikker på at somaliske barn kommer til å bli like glad i denne serien som vi opplevde at norske barn ble. Gjennom bibelfortellingene kan de høre samtaler mellom gutter og jenter som undrer seg over dette med Jesus, som gjør så mye fantastisk, som til og med kan gjøre syke friske. Da kan det være de sier: – «Fortell mer, da!» Sånn er det når Guds ord får virke på oss, vi vil ha mer. 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding