Gi en gave
"Fortell mer" på somali
Unsplash

"Fortell mer" på somali

Hørespill-serien gledet mange i Barnas Kassettklubb på 90-tallet. Nå produseres serien på somali.
Av: Elisabeth Lillebø Sæth

Det var misjonær hun ville bli, britiske Kitty Anna Coe. Men planene om å danne søndagsskoler for barn i Kenya ble lagt på hylla da hun møtte sin mann, pastor Gerald Griffith. Kallet hun hadde fått til å dele Bibelen med barn lå likevel dypt i trebarnsmoren, som snart ville bli kjent verden over som «Mrs. G». 

På begynnelsen av 1970-tallet ble Kitty utfordret av Trans World Radio (TWR) Canada til å lage et famileprogram på radio. Hun valgte å fortelle bibelhistorier, selv om de som jobbet med kristent barnearbeid rådet henne fra det. De tenkte at det ikke ville være mulig å lage aktuell formidling til barn ut fra bibelhistorier - uke etter uke. Men Kitty opplevde det annerledes. Guds eget ord kan berøre barn, det hadde hun selv opplevd. 

Gud brukte Kittys fortellinger og fortellergave. I snart 50 år har «Et møte med Mrs. G» formet barns tro og hverdag over hele verden. Selv mottok Kitty brev fra 188 land frem til hun døde i 2014. Hvert enkelt brev ble besvart, og barna som skrev til henne fikk tilsendt noen av hennes bibelfortellinger i bokform. I årenes løp ble det delt ut mer enn 500 000 bøker til barn. 

Også i Norge ble serien oversatt og gjort kjent gjennom Barnas kassettklubb. Her fikk serien navnet «Fortell mer». Sølvi Olimb, som i dag jobber som leder i Radio Øst, hadde ansvaret for denne serien. Hun har gode minner fra de mange arbeidstimene som ble brukt for å gjøre serien levende for barn. – Vi fikk bøker tilsendt på engelsk fra organisasjonen «A Visit With Mrs. G», og Astrid Stålesen kom i studio og leste inn episodene med stor innlevelse. Fortellingene ble til hørespill hvor barna kunne følge en gutt eller jente som levde på den tiden Jesus var på jorden. Dette er en fantastisk fin måte å høre bibelfortellinger på. Vi fikk tilbakemeldinger fra både voksne og barn om at de likte å høre på «Fortell mer». I tillegg til at fortellingene ble formidlet gjennom Barnas kassettklubb, var det etter hvert mange lokalradioer som sendte serien.

Sølvi Olim er begeistret over at denne serien nå er gjort tilgjengelig på somali: – Jeg er sikker på at somaliske barn kommer til å bli like glad i denne serien som vi opplevde at norske barn ble. Gjennom bibelfortellingene kan de høre samtaler mellom gutter og jenter som undrer seg over dette med Jesus, som gjør så mye fantastisk, som til og med kan gjøre syke friske. Da kan det være de sier: – «Fortell mer, da!» Sånn er det når Guds ord får virke på oss, vi vil ha mer. 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Radioprogrammene er som en...
Programmene gir trøst, styrke og en urokkelig tro for lyttere i nød.
Les mer
Norea på bibelcamp
Det nærmer seg ferietid. Hva med en kombinasjon av tilkobling og avkobling?
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Fredsarbeid
Midtøsten er en region med mye ufred. Gjennom radioprogram skapes fred i hjertene.
Les mer
Samme utfordringer
Menn over hele verden kjemper med de samme tingene.
Les mer
Pinse-TV
En nyskrevet pinse-sang, et språkunder og en helt ny episode av Arven etter Adam.
Les mer
Bibelstudieopplegg om pinse
Vi forbereder oss til jul og påske, men hva med pinse?
Les mer
En ubeskrivelig glede
– Etter at jeg begynte å lære bibelvers utenat, skjedde det noe.
Les mer
Transformerer liv og familier
I japanske menigheter er det ikke uvanlig med en kvinneandel på 70 prosent.
Les mer
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding