Gi en gave
Et møte med en hindu-prest

Et møte med en hindu-prest

Youseff ble overrasket over hva som møtte ham hos hindu-presten

Youseff har jobbet i mange år hos Noreas lokale partner. Han vet hva det kan koste å være kristen på feil sted i India. Likevel reiser han dit han blir invitert, selv om det er i farlige områder av landet. Hans arbeidsgiver TWR India har noen sikkerhetsregler, blant annet at de skal prøve å unngå overnatting hos hinduer, og de skal helst være hjemme igjen før kvelden.

Jungelturen

En gang gikk det ikke helt som planlagt. De var i et område, og en hindu-prest ønsket å treffe dem. De kjente ham ikke, men visste han holdt til i et tempel i jungelen. De prøvde å reise tidlig på ettermiddagen for å kunne være hjemme igjen samme kveld, men slik gikk det ikke. De måtte traske flere kilometer i en mørk jungel. Youseff var redd. Da templet endelig stiger frem av mørket, var klokka blitt 23.00. I åpningen står en smilende hindu-prest og venter på dem. Han fører dem til sitt private rom, hvor normalt ingen slipper inn. De var sjokkert. Da de har satt seg, finner presten frem en liten bok. Youseff kjenner den igjen, det er et nytestamente, slike som de sender til lyttere som tar kontakt. Presten viser dem radioen sin også. Han er en ivrig lytter til programmet de sender over hele India, Veien Gjennom Bibelen.

Overnatting i hindu-tempel

Presten forteller ivrig at han har lest flittig i boka i lang tid, og nå hadde han mange spørsmål.  Samtalen ble lang og god. Det ble også litt sang. De pratet helt til kl. 02.00, før presten fant frem noen matter de kunne sove på til neste morgen. Youseff smilte der han lå i hindu-templet. I kveld hadde Jesus vært her, tenkte han, og sov ekstra godt. Da de dro neste morgen måtte han love å gi beskjed neste gang han var i området. Hindu-presten ville gjerne ha besøk igjen.

Youseff er en ivrig Guds tjener i Gujarat. Han er en av de som jobber for R-folket, folkegruppa Norea støtter, og forteller at det nå er 149 radio grupper i gang. Flere programmer er spilt inn på r-språket. Hver morgen står han opp kl. 05.30 og bruker 90 minutter med bibel, bønn og lovsang. Så slår han på TV-en for å se dagens episode av Veien gjennom Bibelen med George Phillip. Youseff mener at man må lære selv før man kan lære andre.

Jesus gir mening med livet

Han har nylig tatt ansvar for ei bibelgruppe i menigheten sin. De møtes hver tirsdag, og skal gå gjennom Paulus brev. Derfor er det nå veldig viktig at han fortsetter sitt morgenrituale, så han kan lede gruppen på en god måte. – For meg er Jesus min frelse, sier Youseff med et smil. – Han gir meg liv, glede og mening.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Ny episode
Syndefallet er temaet i den andre episoden av animasjonsserien Arven etter Adam.
Les mer
–Tenk at Gud snakker...
Det er en representant for R-folket i India som uttaler dette om mediespilleren han har mottatt.
Les mer
Et møte med en hindu-prest
Youseff ble overrasket over hva som møtte ham hos hindu-presten
Les mer
En ny vår i India?
Nesten 15 000 smågrupper over hele lande samles regelmessig for å lytte til bibelundervisning fra en mediespiller.
Les mer
R-folket: hvem, hva, hvor?
R-folket er en folkestamme som holder til i fjellområdene i statene Gujarat og Madhya Pradesh, vest i India.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Kristne radioprogram kan endre...
Pastor Kang i Sør-Korea tror radioen vil spille en nøkkelrolle.
Les mer
Ble lovet velstand, fikk...
Nord-koreanske avhoppere møter en tøff hverdag.
Les mer
Broderfolket i nord
Han var pastor i en menighet i Sør-Korea. Samtidig kjente han på en nød for folket sitt i nord.
Les mer
Hjelp til Tyrkia
Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.
Les mer
Når Gud kaller
Han var sør-koreansk student i USA. Et snøfall endret livet hans.
Les mer
Avhoppere
Å slippe ut av verdens mest lukkede land er ikke enkelt, og det har en pris.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding