Gi en gave
Et møte med en hindu-prest

Et møte med en hindu-prest

Josef ble overrasket over hva som møtte ham hos hindu-presten

Josef har jobbet i mange år hos Noreas lokale partner. Han vet hva det kan koste å være kristen på feil sted i India. Likevel reiser han dit han blir invitert, selv om det er i farlige områder av landet. Hans arbeidsgiver ønsker at de skal prøve å unngå overnatting hos hinduer, og de skal helst være hjemme igjen før kvelden.

Jungelturen

En gang gikk det ikke helt som planlagt. De var i et område, og en hindu-prest ønsket å treffe dem. De kjente ham ikke, men visste han holdt til i et tempel i jungelen. De prøvde å reise tidlig på ettermiddagen for å kunne være hjemme igjen samme kveld, men slik gikk det ikke. De måtte traske flere kilometer i en mørk jungel. Josef var redd. Da templet endelig stiger frem av mørket, var klokka blitt 23.00. I åpningen står en smilende hindu-prest og venter på dem. Han fører dem til sitt private rom, hvor normalt ingen slipper inn. De var sjokkert. Da de har satt seg, finner presten frem en liten bok. Josef kjenner den igjen, det er et nytestamente, slike som de sender til lyttere som tar kontakt. Presten viser dem radioen sin også. Han er en ivrig lytter til programmet de sender over hele India, Veien Gjennom Bibelen.

Overnatting i hindu-tempel

Presten forteller ivrig at han har lest flittig i boka i lang tid, og nå hadde han mange spørsmål.  Samtalen ble lang og god. Det ble også litt sang. De pratet helt til kl. 02.00, før presten fant frem noen matter de kunne sove på til neste morgen. Josef smilte der han lå i hindu-templet. I kveld hadde Jesus vært her, tenkte han, og sov ekstra godt. Da de dro neste morgen måtte han love å gi beskjed neste gang han var i området. Hindu-presten ville gjerne ha besøk igjen.

Josef er en ivrig Guds tjener i Gujarat. Han er en av de som jobber for R-folket, folkegruppa Norea støtter, og forteller at det nå er 149 radio grupper i gang. Flere programmer er spilt inn på r-språket. Hver morgen står han opp kl. 05.30 og bruker 90 minutter med bibel, bønn og lovsang. Så slår han på TV-en for å se dagens episode av Veien gjennom Bibelen med George Phillip. Josef mener at man må lære selv før man kan lære andre.

Jesus gir mening med livet

Han har nylig tatt ansvar for ei bibelgruppe i menigheten sin. De møtes hver tirsdag, og skal gå gjennom Paulus brev. Derfor er det nå veldig viktig at han fortsetter sitt morgenrituale, så han kan lede gruppen på en god måte. – For meg er Jesus min frelse, sier Josef med et smil. – Han gir meg liv, glede og mening.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Radioprogrammene er som en...
Programmene gir trøst, styrke og en urokkelig tro for lyttere i nød.
Les mer
Norea på bibelcamp
Det nærmer seg ferietid. Hva med en kombinasjon av tilkobling og avkobling?
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Fredsarbeid
Midtøsten er en region med mye ufred. Gjennom radioprogram skapes fred i hjertene.
Les mer
Samme utfordringer
Menn over hele verden kjemper med de samme tingene.
Les mer
Pinse-TV
En nyskrevet pinse-sang, et språkunder og en helt ny episode av Arven etter Adam.
Les mer
Bibelstudieopplegg om pinse
Vi forbereder oss til jul og påske, men hva med pinse?
Les mer
En ubeskrivelig glede
– Etter at jeg begynte å lære bibelvers utenat, skjedde det noe.
Les mer
Transformerer liv og familier
I japanske menigheter er det ikke uvanlig med en kvinneandel på 70 prosent.
Les mer
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding