Gi en gave
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023 Foto: Shema Media Group

Hjelp til Tyrkia

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

Da Tyrkia natt til mandag ble rammet av kraftige jordskjelv besluttet våre samarbeidspartnere i området, SAT-7 Türk og Shema Media Group, å kaste seg inn i hjelpearbeidet. Sendeplaner er blitt lagt om, og det sendes nå program med nyhetsoppdateringer og praktiske råd.

Samtidig forsøker programlederne å bringe håp og sette nytt mot i befolkningen. Shema Media Group har nylig etablert en radiosender i byen Antakia nær grensen til Syria (omtalt i Bibelen som Antiokia). Denne er midlertidig ute av drift etter at jordskjelvet ødela strømforsyningen i byen, men straks strømmen er tilbake regner vi med at senderen vil være tilbake på lufta.

Ledelsen for Shema Media Group organiserer nå utdeling av tepper, klær, mat og vann til ofre for jordsjelvet. Det er dette arbeidet Norea nå er med på å samle inn penger til. Her er utdrag fra en rykende fersk rapport som vi fikk tilsendt for kort tid siden:

Byen Elbistan ligger nord for Gaziantep og vest for Malatya. En lokal troende – far til to brødre som er nært knyttet til Shema Media Group – bor i byen. Det er svært få kjente troende i Elbistan foruten ham. Huset hans var det eneste som sto igjen i området etter jordskjelvene – alle de andre bygningene kollapset. Menneskene rundt ham sa at det må være fordi han er kristen.

Han har nå åpnet hjemmet sitt for lokalbefolkningen som ikke har noe sted å bo og er et levende vitnesbyrd om Guds kjærlighet og omsorg. Sønnene hans som bor i et trygt område i Tyrkia prøver å overbevise ham om å forlate et så "farlig sted" og flytte inn med dem. Men han nekter og sier: "Det er folk her som ikke har et sted å gå, så jeg blir." Soner, daglig leder for Shema Media Group, tror Gud vil bringe åndelig fornyelse og gjenoppbygging til regionen.

Når vi ber for jordskjelvofrene, la oss huske enheten og generøsiteten til kirken i Antiokia i Apg 11:25-30 som ikke nølte med å hjelpe sine brødre og søstre i nød. Den generøsiteten og solidariteten til denne kirken som er nedtegnet i Bibelen, har sin opprinnelse i området som er rammet av jordskjelvet. Det var her disiplene først ble kalt kristne, og lærte store mengder mennesker om Jesus Kristus.

Det som kommer inn via Vippsnummer 74066 - "Tyrkia hjelp etter jordskjelv" går uavkortet til vår partner som igjen bruker midlene til å hjelpe mennesker i nød.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding