Gi en gave
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023 Foto: Shema Media Group

Hjelp til Tyrkia

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

Da Tyrkia natt til mandag ble rammet av kraftige jordskjelv besluttet våre samarbeidspartnere i området, SAT-7 Türk og Shema Media Group, å kaste seg inn i hjelpearbeidet. Sendeplaner er blitt lagt om, og det sendes nå program med nyhetsoppdateringer og praktiske råd.

Samtidig forsøker programlederne å bringe håp og sette nytt mot i befolkningen. Shema Media Group har nylig etablert en radiosender i byen Antakia nær grensen til Syria (omtalt i Bibelen som Antiokia). Denne er midlertidig ute av drift etter at jordskjelvet ødela strømforsyningen i byen, men straks strømmen er tilbake regner vi med at senderen vil være tilbake på lufta.

Ledelsen for Shema Media Group organiserer nå utdeling av tepper, klær, mat og vann til ofre for jordsjelvet. Det er dette arbeidet Norea nå er med på å samle inn penger til. Her er utdrag fra en rykende fersk rapport som vi fikk tilsendt for kort tid siden:

Byen Elbistan ligger nord for Gaziantep og vest for Malatya. En lokal troende – far til to brødre som er nært knyttet til Shema Media Group – bor i byen. Det er svært få kjente troende i Elbistan foruten ham. Huset hans var det eneste som sto igjen i området etter jordskjelvene – alle de andre bygningene kollapset. Menneskene rundt ham sa at det må være fordi han er kristen.

Han har nå åpnet hjemmet sitt for lokalbefolkningen som ikke har noe sted å bo og er et levende vitnesbyrd om Guds kjærlighet og omsorg. Sønnene hans som bor i et trygt område i Tyrkia prøver å overbevise ham om å forlate et så "farlig sted" og flytte inn med dem. Men han nekter og sier: "Det er folk her som ikke har et sted å gå, så jeg blir." Soner, daglig leder for Shema Media Group, tror Gud vil bringe åndelig fornyelse og gjenoppbygging til regionen.

Når vi ber for jordskjelvofrene, la oss huske enheten og generøsiteten til kirken i Antiokia i Apg 11:25-30 som ikke nølte med å hjelpe sine brødre og søstre i nød. Den generøsiteten og solidariteten til denne kirken som er nedtegnet i Bibelen, har sin opprinnelse i området som er rammet av jordskjelvet. Det var her disiplene først ble kalt kristne, og lærte store mengder mennesker om Jesus Kristus.

Det som kommer inn via Vippsnummer 74066 - "Tyrkia hjelp etter jordskjelv" går uavkortet til vår partner som igjen bruker midlene til å hjelpe mennesker i nød.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Ny episode
Syndefallet er temaet i den andre episoden av animasjonsserien Arven etter Adam.
Les mer
–Tenk at Gud snakker...
Det er en representant for R-folket i India som uttaler dette om mediespilleren han har mottatt.
Les mer
En ny vår i India?
Nesten 15 000 smågrupper over hele lande samles regelmessig for å lytte til bibelundervisning fra en mediespiller.
Les mer
R-folket: hvem, hva, hvor?
R-folket er en folkestamme som holder til i fjellområdene i statene Gujarat og Madhya Pradesh, vest i India.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Kristne radioprogram kan endre...
Pastor Kang i Sør-Korea tror radioen vil spille en nøkkelrolle.
Les mer
Ble lovet velstand, fikk...
Nord-koreanske avhoppere møter en tøff hverdag.
Les mer
Broderfolket i nord
Han var pastor i en menighet i Sør-Korea. Samtidig kjente han på en nød for folket sitt i nord.
Les mer
Hjelp til Tyrkia
Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.
Les mer
Når Gud kaller
Han var sør-koreansk student i USA. Et snøfall endret livet hans.
Les mer
Avhoppere
Å slippe ut av verdens mest lukkede land er ikke enkelt, og det har en pris.
Les mer
Ingen stengte land
Mange land prøver å stenge evangliet ute, men med rett verktøy er det umulige mulig.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding