Gi en gave
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023
Jordskjelvet i Tyrkia februar 2023 Foto: Shema Media Group

Hjelp til Tyrkia

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

Da Tyrkia natt til mandag ble rammet av kraftige jordskjelv besluttet våre samarbeidspartnere i området, SAT-7 Türk og Shema Media Group, å kaste seg inn i hjelpearbeidet. Sendeplaner er blitt lagt om, og det sendes nå program med nyhetsoppdateringer og praktiske råd.

Samtidig forsøker programlederne å bringe håp og sette nytt mot i befolkningen. Shema Media Group har nylig etablert en radiosender i byen Antakia nær grensen til Syria (omtalt i Bibelen som Antiokia). Denne er midlertidig ute av drift etter at jordskjelvet ødela strømforsyningen i byen, men straks strømmen er tilbake regner vi med at senderen vil være tilbake på lufta.

Ledelsen for Shema Media Group organiserer nå utdeling av tepper, klær, mat og vann til ofre for jordsjelvet. Det er dette arbeidet Norea nå er med på å samle inn penger til. Her er utdrag fra en rykende fersk rapport som vi fikk tilsendt for kort tid siden:

Byen Elbistan ligger nord for Gaziantep og vest for Malatya. En lokal troende – far til to brødre som er nært knyttet til Shema Media Group – bor i byen. Det er svært få kjente troende i Elbistan foruten ham. Huset hans var det eneste som sto igjen i området etter jordskjelvene – alle de andre bygningene kollapset. Menneskene rundt ham sa at det må være fordi han er kristen.

Han har nå åpnet hjemmet sitt for lokalbefolkningen som ikke har noe sted å bo og er et levende vitnesbyrd om Guds kjærlighet og omsorg. Sønnene hans som bor i et trygt område i Tyrkia prøver å overbevise ham om å forlate et så "farlig sted" og flytte inn med dem. Men han nekter og sier: "Det er folk her som ikke har et sted å gå, så jeg blir." Soner, daglig leder for Shema Media Group, tror Gud vil bringe åndelig fornyelse og gjenoppbygging til regionen.

Når vi ber for jordskjelvofrene, la oss huske enheten og generøsiteten til kirken i Antiokia i Apg 11:25-30 som ikke nølte med å hjelpe sine brødre og søstre i nød. Den generøsiteten og solidariteten til denne kirken som er nedtegnet i Bibelen, har sin opprinnelse i området som er rammet av jordskjelvet. Det var her disiplene først ble kalt kristne, og lærte store mengder mennesker om Jesus Kristus.

Det som kommer inn via Vippsnummer 74066 - "Tyrkia hjelp etter jordskjelv" går uavkortet til vår partner som igjen bruker midlene til å hjelpe mennesker i nød.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pinse-TV
En nyskrevet pinse-sang, et språkunder og en helt ny episode av Arven etter Adam.
Les mer
Bibelstudieopplegg om pinse
Vi forbereder oss til jul og påske, men hva med pinse?
Les mer
En ubeskrivelig glede
– Etter at jeg begynte å lære bibelvers utenat, skjedde det noe.
Les mer
Transformerer liv og familier
I japanske menigheter er det ikke uvanlig med en kvinneandel på 70 prosent.
Les mer
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding