Gi en gave
Den eneste muligheten

Den eneste muligheten

Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.

Det hele begynte så bra. På et tidspunkt var det om lag 3 000 kristne kirker på den nord-koreanske halvøy. Far til Kim Il-sung, Nord-Koreas første leder, var visstnok medlem av eldsterådet i en av dem. Noen hevder at Kim Il-sung som ung gutt spilte orgel i kirken. Ikke vet jeg om dette virkelig er tilfelle.. men en ting er i alle fall sikkert: Pyongyang, byen som i dag er hovedstad i Nord-Korea, ble på denne tiden omtalt som Østens Jerusalem på grunn av de mange kristne menighetene i byen.

Etter 2. verdenskrig opphørte en 35 år lang japansk okkupasjon av den koreanske halvøy, og området ble delt i to soner. Sovjetunionen fikk ansvar for den nordlige delen av halvøya, mens USA kontrollerte den sørlige delen. I 1948 ble det dannet egne regjeringer for disse to sonene; Den demokratiske folkerepublikken Korea i nord og Republikken Korea i sør.

Kim Il-sung fikk politisk ansvar i Nord-Korea, og han var landets statsoverhode helt frem til han døde i 1994. Han gjorde landet til verdens mest lukkede og militariserte nasjon, med seg selv som totalitær diktator. Kim Il-sung hentet visstnok inspirasjon både fra kristendom, shamanisme og buddhisme for å skape et «guddommelig» bilde av seg selv, og han krevde etter hvert hele folkets totale respekt og kjærlighet.

Kim Il-sung, og sønnen Kim Jong-il, bestefar og far til nåværende leder Kim Jong-un, er fortsatt for folkets tilbedelse. Det er dødsstraff for å tilbe himmelens Gud, og kristne behandles som fiender av staten. Kristne i Nord-Korea tvinges dermed til å leve ut sin tro i største hemmelighet. Mange foreldre våger ikke engang å fortelle sine egne barn at de tror på Jesus. De er redde for at ungene deres en dag skal angi dem til myndighetene uten å forstå konsekvensene. Og det er ikke uten grunn at de kjenner på en sånn frykt.

Det fortelles om en skolelærer som inviterte klassen til en konkurranse. – Den som finner en bibel eller en kristen bok hjemme i huset deres, skal få et nydelig rødt halstørkle i premie, sa læreren. Dagen etter kom ei av jentene til skolen med en bibel hun hadde funnet. Stolt overrakte hun Bibelen til læreren, og hun fikk et fint halstørkle i premie. Da hun senere samme dag kom hjem, var foreldrene borte. Hun så dem aldri mer.

Våre radiosendinger er på lufta hver eneste kveld med bibelundervisning, oppmuntring og trøst til lyttere i Nord-Korea. Radiosignalene krysser med letthet de stengte grensene. Bibelens budskap bæres på usynlige vinger inn til en befolkning som er sulteforet på åndelig mat. Programmene inneholder gode andakter, solid bibelundervisning, praktiske råd samt trøst og oppmuntring. Lyttere vitner om at radiosendingene våre i mange tilfeller er den eneste muligheten kristne i Nord-Korea har til å lære mer om Jesus.

Lytt til artikkelen her:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
"Fortell mer" - på...
Mer enn halvparten av Somalias befolkning er under 18 år. Krig, uro og utilstrekkelig skolegang er hverdagen for mange av disse.
Les mer
Radiotekniker i faresonen
– Min historie som kristen begynte i 1983, da jeg som student i Somalia bodde sammen med min far.
Les mer
Fra frykt til frimodighet
Undergrunnspastoren ville være minst mulig synlig. Nå driver han egen YouTube-kanal der han formidler kristen tro.
Les mer
Større enn BBC
Noreas samarbeidspartner TWR har radiosendinger på mer enn 300 ulike språk.
Les mer
Fest i himmelen
Selv om hun vet det koster, ville hun følge Jesus.
Les mer
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
En annerledes evangelist
Han er usynlig, men resultatene er merkbare.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Hjertets lengsel
En natt så han i drømme en mann komme på skyene. Mannen rakte hendene ut mot ham. – Jeg har utvalgt deg, sa han. – Jeg har spesielle planer...
Les mer
Urovekkende taushet
Av og til kan tausheten tale høyere enn ord.
Les mer
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding