Gi en gave
Den eneste muligheten

Den eneste muligheten

Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Av Per Birkeli

Det hele begynte så bra. På et tidspunkt var det om lag 3 000 kristne kirker på den nord-koreanske halvøy. Far til Kim Il-sung, Nord-Koreas første leder, var visstnok medlem av eldsterådet i en av dem. Noen hevder at Kim Il-sung som ung gutt spilte orgel i kirken. Ikke vet jeg om dette virkelig er tilfelle.. men en ting er i alle fall sikkert: Pyongyang, byen som i dag er hovedstad i Nord-Korea, ble på denne tiden omtalt som Østens Jerusalem på grunn av de mange kristne menighetene i byen.

Etter 2. verdenskrig opphørte en 35 år lang japansk okkupasjon av den koreanske halvøy, og området ble delt i to soner. Sovjetunionen fikk ansvar for den nordlige delen av halvøya, mens USA kontrollerte den sørlige delen. I 1948 ble det dannet egne regjeringer for disse to sonene; Den demokratiske folkerepublikken Korea i nord og Republikken Korea i sør.

Kim Il-sung fikk politisk ansvar i Nord-Korea, og han var landets statsoverhode helt frem til han døde i 1994. Han gjorde landet til verdens mest lukkede og militariserte nasjon, med seg selv som totalitær diktator. Kim Il-sung hentet visstnok inspirasjon både fra kristendom, shamanisme og buddhisme for å skape et «guddommelig» bilde av seg selv, og han krevde etter hvert hele folkets totale respekt og kjærlighet.

Kim Il-sung, og sønnen Kim Jong-il, bestefar og far til nåværende leder Kim Jong-un, er fortsatt for folkets tilbedelse. Det er dødsstraff for å tilbe himmelens Gud, og kristne behandles som fiender av staten. Kristne i Nord-Korea tvinges dermed til å leve ut sin tro i største hemmelighet. Mange foreldre våger ikke engang å fortelle sine egne barn at de tror på Jesus. De er redde for at ungene deres en dag skal angi dem til myndighetene uten å forstå konsekvensene. Og det er ikke uten grunn at de kjenner på en sånn frykt.

Det fortelles om en skolelærer som inviterte klassen til en konkurranse. – Den som finner en bibel eller en kristen bok hjemme i huset deres, skal få et nydelig rødt halstørkle i premie, sa læreren. Dagen etter kom ei av jentene til skolen med en bibel hun hadde funnet. Stolt overrakte hun Bibelen til læreren, og hun fikk et fint halstørkle i premie. Da hun senere samme dag kom hjem, var foreldrene borte. Hun så dem aldri mer.

Våre radiosendinger er på lufta hver eneste kveld med bibelundervisning, oppmuntring og trøst til lyttere i Nord-Korea. Radiosignalene krysser med letthet de stengte grensene. Bibelens budskap bæres på usynlige vinger inn til en befolkning som er sulteforet på åndelig mat. Programmene inneholder gode andakter, solid bibelundervisning, praktiske råd samt trøst og oppmuntring. Lyttere vitner om at radiosendingene våre i mange tilfeller er den eneste muligheten kristne i Nord-Korea har til å lære mer om Jesus.

Lytt til artikkelen her:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding