Gi en gave
Den eneste muligheten

Den eneste muligheten

Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Av Per Birkeli

Det hele begynte så bra. På et tidspunkt var det om lag 3 000 kristne kirker på den nord-koreanske halvøy. Far til Kim Il-sung, Nord-Koreas første leder, var visstnok medlem av eldsterådet i en av dem. Noen hevder at Kim Il-sung som ung gutt spilte orgel i kirken. Ikke vet jeg om dette virkelig er tilfelle.. men en ting er i alle fall sikkert: Pyongyang, byen som i dag er hovedstad i Nord-Korea, ble på denne tiden omtalt som Østens Jerusalem på grunn av de mange kristne menighetene i byen.

Etter 2. verdenskrig opphørte en 35 år lang japansk okkupasjon av den koreanske halvøy, og området ble delt i to soner. Sovjetunionen fikk ansvar for den nordlige delen av halvøya, mens USA kontrollerte den sørlige delen. I 1948 ble det dannet egne regjeringer for disse to sonene; Den demokratiske folkerepublikken Korea i nord og Republikken Korea i sør.

Kim Il-sung fikk politisk ansvar i Nord-Korea, og han var landets statsoverhode helt frem til han døde i 1994. Han gjorde landet til verdens mest lukkede og militariserte nasjon, med seg selv som totalitær diktator. Kim Il-sung hentet visstnok inspirasjon både fra kristendom, shamanisme og buddhisme for å skape et «guddommelig» bilde av seg selv, og han krevde etter hvert hele folkets totale respekt og kjærlighet.

Kim Il-sung, og sønnen Kim Jong-il, bestefar og far til nåværende leder Kim Jong-un, er fortsatt for folkets tilbedelse. Det er dødsstraff for å tilbe himmelens Gud, og kristne behandles som fiender av staten. Kristne i Nord-Korea tvinges dermed til å leve ut sin tro i største hemmelighet. Mange foreldre våger ikke engang å fortelle sine egne barn at de tror på Jesus. De er redde for at ungene deres en dag skal angi dem til myndighetene uten å forstå konsekvensene. Og det er ikke uten grunn at de kjenner på en sånn frykt.

Det fortelles om en skolelærer som inviterte klassen til en konkurranse. – Den som finner en bibel eller en kristen bok hjemme i huset deres, skal få et nydelig rødt halstørkle i premie, sa læreren. Dagen etter kom ei av jentene til skolen med en bibel hun hadde funnet. Stolt overrakte hun Bibelen til læreren, og hun fikk et fint halstørkle i premie. Da hun senere samme dag kom hjem, var foreldrene borte. Hun så dem aldri mer.

Våre radiosendinger er på lufta hver eneste kveld med bibelundervisning, oppmuntring og trøst til lyttere i Nord-Korea. Radiosignalene krysser med letthet de stengte grensene. Bibelens budskap bæres på usynlige vinger inn til en befolkning som er sulteforet på åndelig mat. Programmene inneholder gode andakter, solid bibelundervisning, praktiske råd samt trøst og oppmuntring. Lyttere vitner om at radiosendingene våre i mange tilfeller er den eneste muligheten kristne i Nord-Korea har til å lære mer om Jesus.

Lytt til artikkelen her:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Ny episode
Syndefallet er temaet i den andre episoden av animasjonsserien Arven etter Adam.
Les mer
–Tenk at Gud snakker...
Det er en representant for R-folket i India som uttaler dette om mediespilleren han har mottatt.
Les mer
En ny vår i India?
Nesten 15 000 smågrupper over hele lande samles regelmessig for å lytte til bibelundervisning fra en mediespiller.
Les mer
R-folket: hvem, hva, hvor?
R-folket er en folkestamme som holder til i fjellområdene i statene Gujarat og Madhya Pradesh, vest i India.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Kristne radioprogram kan endre...
Pastor Kang i Sør-Korea tror radioen vil spille en nøkkelrolle.
Les mer
Ble lovet velstand, fikk...
Nord-koreanske avhoppere møter en tøff hverdag.
Les mer
Broderfolket i nord
Han var pastor i en menighet i Sør-Korea. Samtidig kjente han på en nød for folket sitt i nord.
Les mer
Hjelp til Tyrkia
Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.
Les mer
Når Gud kaller
Han var sør-koreansk student i USA. Et snøfall endret livet hans.
Les mer
Avhoppere
Å slippe ut av verdens mest lukkede land er ikke enkelt, og det har en pris.
Les mer
Ingen stengte land
Mange land prøver å stenge evangliet ute, men med rett verktøy er det umulige mulig.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding