Gi en gave
Den eneste muligheten

Den eneste muligheten

Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Av Per Birkeli

Det hele begynte så bra. På et tidspunkt var det om lag 3 000 kristne kirker på den nord-koreanske halvøy. Far til Kim Il-sung, Nord-Koreas første leder, var visstnok medlem av eldsterådet i en av dem. Noen hevder at Kim Il-sung som ung gutt spilte orgel i kirken. Ikke vet jeg om dette virkelig er tilfelle.. men en ting er i alle fall sikkert: Pyongyang, byen som i dag er hovedstad i Nord-Korea, ble på denne tiden omtalt som Østens Jerusalem på grunn av de mange kristne menighetene i byen.

Etter 2. verdenskrig opphørte en 35 år lang japansk okkupasjon av den koreanske halvøy, og området ble delt i to soner. Sovjetunionen fikk ansvar for den nordlige delen av halvøya, mens USA kontrollerte den sørlige delen. I 1948 ble det dannet egne regjeringer for disse to sonene; Den demokratiske folkerepublikken Korea i nord og Republikken Korea i sør.

Kim Il-sung fikk politisk ansvar i Nord-Korea, og han var landets statsoverhode helt frem til han døde i 1994. Han gjorde landet til verdens mest lukkede og militariserte nasjon, med seg selv som totalitær diktator. Kim Il-sung hentet visstnok inspirasjon både fra kristendom, shamanisme og buddhisme for å skape et «guddommelig» bilde av seg selv, og han krevde etter hvert hele folkets totale respekt og kjærlighet.

Kim Il-sung, og sønnen Kim Jong-il, bestefar og far til nåværende leder Kim Jong-un, er fortsatt for folkets tilbedelse. Det er dødsstraff for å tilbe himmelens Gud, og kristne behandles som fiender av staten. Kristne i Nord-Korea tvinges dermed til å leve ut sin tro i største hemmelighet. Mange foreldre våger ikke engang å fortelle sine egne barn at de tror på Jesus. De er redde for at ungene deres en dag skal angi dem til myndighetene uten å forstå konsekvensene. Og det er ikke uten grunn at de kjenner på en sånn frykt.

Det fortelles om en skolelærer som inviterte klassen til en konkurranse. – Den som finner en bibel eller en kristen bok hjemme i huset deres, skal få et nydelig rødt halstørkle i premie, sa læreren. Dagen etter kom ei av jentene til skolen med en bibel hun hadde funnet. Stolt overrakte hun Bibelen til læreren, og hun fikk et fint halstørkle i premie. Da hun senere samme dag kom hjem, var foreldrene borte. Hun så dem aldri mer.

Våre radiosendinger er på lufta hver eneste kveld med bibelundervisning, oppmuntring og trøst til lyttere i Nord-Korea. Radiosignalene krysser med letthet de stengte grensene. Bibelens budskap bæres på usynlige vinger inn til en befolkning som er sulteforet på åndelig mat. Programmene inneholder gode andakter, solid bibelundervisning, praktiske råd samt trøst og oppmuntring. Lyttere vitner om at radiosendingene våre i mange tilfeller er den eneste muligheten kristne i Nord-Korea har til å lære mer om Jesus.

Lytt til artikkelen her:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pinse-TV
En nyskrevet pinse-sang, et språkunder og en helt ny episode av Arven etter Adam.
Les mer
Bibelstudieopplegg om pinse
Vi forbereder oss til jul og påske, men hva med pinse?
Les mer
En ubeskrivelig glede
– Etter at jeg begynte å lære bibelvers utenat, skjedde det noe.
Les mer
Transformerer liv og familier
I japanske menigheter er det ikke uvanlig med en kvinneandel på 70 prosent.
Les mer
Nytestamentet i hindu-tempelet
Han følte seg utrygg på oppdraget han skulle ut på, men ble sjokkert av det han oppdaget.
Les mer
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding