Gi en gave
Urovekkende taushet
Pixabay

Urovekkende taushet

Av og til kan tausheten tale høyere enn ord.

Fra våre ulike prosjekter rundt i verden kommer det mange og oppmuntrende tilbakemeldinger. Dette er med på å holde visjonene og pågangsmotet oppe. Men i noen tilfeller taler også tausheten sitt tydelige språk. Fra Nord-Korea er det langt mellom tilbakemeldingene. Myndighetene driver utstrakt kontroll av innbyggerne sine, og de har laget et håndskrift-arkiv der de kan gjenkjenne håndskriften til millioner av mennesker. Dette gjør det farlig å sende brev til utlandet. I tillegg har de skjerpet overvåkningen av internett for å hindre kommunikasjon med omverdenen.

Hun som produserer Håpets Kvinner-programmene til Nord-Korea uttaler: –Det vanskeligste med denne tjenesten er at vi ikke får tilbakemeldinger. Vi har ingen mulighet til å vite hvor mange mennesker som lytter til sendingene. For lenge siden mottok vi et håndskrevet brev som fortalte at det var noen som lyttet, men nå hører vi ingenting.

Likevel fortsetter hun arbeidet, og hun forteller at det som motiverer henne er vissheten om at Gud elsker nord-koreanske kvinner.

–Jeg ønsker å fortelle dem at de er Guds dyrebare døtre, sier hun. –Jeg tror det er dette Gud også vil fortelle dem.

Til tross for lite respons, sendes det daglige radioprogram via en kraftig radiosender på ei øy i Stillehavet. Guds ord når inn, det har spirekraft i seg og vil bære frukt også i Nord-Korea.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
"Fortell mer" - på...
Mer enn halvparten av Somalias befolkning er under 18 år. Krig, uro og utilstrekkelig skolegang er hverdagen for mange av disse.
Les mer
Radiotekniker i faresonen
– Min historie som kristen begynte i 1983, da jeg som student i Somalia bodde sammen med min far.
Les mer
Fra frykt til frimodighet
Undergrunnspastoren ville være minst mulig synlig. Nå driver han egen YouTube-kanal der han formidler kristen tro.
Les mer
Større enn BBC
Noreas samarbeidspartner TWR har radiosendinger på mer enn 300 ulike språk.
Les mer
Fest i himmelen
Selv om hun vet det koster, ville hun følge Jesus.
Les mer
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
En annerledes evangelist
Han er usynlig, men resultatene er merkbare.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Hjertets lengsel
En natt så han i drømme en mann komme på skyene. Mannen rakte hendene ut mot ham. – Jeg har utvalgt deg, sa han. – Jeg har spesielle planer...
Les mer
Urovekkende taushet
Av og til kan tausheten tale høyere enn ord.
Les mer
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding