Gi en gave
Bruk Fjernsynet

Bruk Fjernsynet

Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest utenlandske misjonærer.

Svaret overrasket nok flere enn meg: USA.

Som Jesu etterfølgere har vi fått i oppdrag å bringe frelsens budskap ut til alle land og folkeslag. Da skulle man kanskje tro at mesteparten av misjonsmidlene brukes til å nå dem som ennå ikke har fått høre om Jesus. Faktum er imidlertid at det meste av pengene som gis til misjon verden over brukes til å drive misjon i land og områder hvor kristen tro for lengst har slått rot. Faktisk hele 99 kroner av hver hundrelapp. De ca. 7 000 unådde folkeslagene, med til sammen tre milliarder mennesker, må samlet sett ta til takke med én krone av hundrelappen.

2 000 år er gått siden Jesus gav disiplene misjonsbefalingen – et oppdrag som gjelder alle kristne til alle tider. Likevel finnes det fortsatt hele folkegrupper hvor innbyggerne blir født, og lever sine liv fra vugge til grav, uten å høre Jesu navn nevnt én eneste gang. Disse etniske gruppene kunne ha vært nådd med evangeliet, og berget for evigheten, hvis vi hadde vært villige til å prioritere dem.

Mye arbeid gjenstår før misjonsoppdraget er fullført, og av naturlige grunner er det den vanskeligste milen som gjenstår. Den gode nyheten er at det er fullt mulig å gjøre jobben. Ingen land er helt stengt for evangeliet. Spørsmålet er bare hvilke redskaper og metoder vi må ta i bruk for å nå inn. Ved hjelp av radio, TV og andre medier kan vi forkynne evangeliet om Jesus hvor som helst på kloden.

Jeg får jevnlig rapporter om hvordan nye folkeslag vinnes for Jesus gjennom mediemisjon. Dette er etniske grupper som inntil nylig levde i et dypt åndelig mørke. En seer fra Iran sier det slik: – Gjennom TV-programmene deres lar Herren sitt lys skinne inn i hjemmet vårt. En annen TV-seer fra Midtøsten forteller: – Vi har ingen annen familie enn dere. Takk for at dere er der for oss!

De mange folkegruppene, som fortsatt ikke er nådd med evangeliet om Jesus, vil forbli unådde inntil vi aktivt går inn for å nå dem. I vår tid har vi bedre muligheter enn noen gang til å fullføre det store misjonsoppdraget, men dette vil kreve en radikal omfordeling av misjonsmidlene.

Min oppfordring til deg er: Løft blikket og bruk «fjernsynet». Sett deg inn i hvor de unådde folkegruppene bor. Lær om hvordan vi kan nå ut til dem med evangeliet om Jesus, og be Herren vise deg hvordan du kan være med på å fullføre det store misjonsoppdraget.

 

 

 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
Krysser grenser
Det kan være straffbart å ta med seg bibler over grensene. Budskapet gjennom radioen kan ingen stanse.
Les mer
Håpets Kvinner på Zanzibar
På denne muslimske øya i Det indiske hav, forteller kristne radioprogram viktige sannheter.
Les mer
-Fortell din historie!
–For noen år siden fikk jeg være med Håpets Kvinner-teamet i Romania på besøk til et fengsel. 100 kvinner var samlet da kvinnene i teamet...
Les mer
Banebrytende barneprogram
Gjennom TV-ruta skjer viktig inkludering.
Les mer
Bruk Fjernsynet
Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest...
Les mer
Blomstrende start
Som den første kristne "video-on-demand"-plattformen i Midtøsten og Nord-Afrika, har SAT-7 Plus hatt en eventyrlig start.
Les mer
Påskebudskapet der du er
Påskens innhold fyller oss igjen med undring og takknemlighet.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Skjønnhet av aske
Midt i uro og vanskelige livsvilkår har Marianne Daou gang på gang sett at Gud skaper gode ting.
Les mer
Gud skinner i mørke, kaos og...
Det mangler ikke på dårlige nyheter fra Midtøsten og Nord-Afrika.
Les mer
Det er fortsatt mange som venter.
Ennå er det mange som ikke kjenner Jesus.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding