Gi en gave
Noreapastoren bringer håp til Kasakhstan

Noreapastoren bringer håp til Kasakhstan

- Fred være med dere. Jeg har lyttet til programmet, og dere forkynner virkelige Guds levende ord. Tusen takk.
20.01.2022 Tekst: Jostein Sæth. Bilde: Brit Kari URdal

Slik uttrykker en kasakhisk radiolytter seg. Han har lyttet til programmet «Living Word», som er basert på Asbjørn Kvalbeins bibelundervisning på norsk.

Siden 2. januar har Kasakhstan opplevd de verste urolighetene siden landet fikk sin selvstendighet fra Sovjetunionen i 1991. Midt i disse alvorlige urolighetene fortsetter Norea sin partner TWR med å sende kristne radioprogrammer inn i landet via mellombølge. Dermed når vi inn med et budskap til trøst og håp. Strømbrudd, stengt internett og stengte mobiltjenester gir begrenset tilgang på informasjon. Men ingen kan stoppe mellombølgesendingene.

Asbjørn Kvalbein på kasakh

Blant de mange programmene som sendes inn til Kasakhstan er også radioprogrammet som har fått tittelen «Living Word», og som er en oversettelse av Noreapastor Asbjørn Kvalbeins mangeårige bibelundervisning. I flere år har Norea Mediemisjon oversatt en rekke av Kvalbeins manuskripter til engelsk etter forespørsel fra TWR i Sentral-Asia. Disse manuskriptene er deretter blitt oversatt til kasakh og spilt inn lokalt. TWR sin regionsansvarlige forteller at disse programmene har vært til stor velsignelse i Kasakhstan. Han har vært rask til å etterlyse flere manuskripter når de har blitt ferdige med oversettelsen, og uttrykker stor takknemlighet overfor Kvalbein og Norea for at de får bruke dette stoffet. Asbjørn Kvalbein er glad for at denne bibelundervisningen som er laget til et norsk publikum også kan komme til nytte i et land som Kasakhstan.

Restriksjoner

Det ser ut til å bli strengere restriksjoner for religiøse samlinger i Kasakhstan. Derfor er de kristne radiosendingenes stadig viktigere. For mange protestantiske kirker og mindre grupper blir mellombølgesendingene en av de få kildene der søkende og troende kan få åndelig påfyll.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
Krysser grenser
Det kan være straffbart å ta med seg bibler over grensene. Budskapet gjennom radioen kan ingen stanse.
Les mer
Håpets Kvinner på Zanzibar
På denne muslimske øya i Det indiske hav, forteller kristne radioprogram viktige sannheter.
Les mer
-Fortell din historie!
–For noen år siden fikk jeg være med Håpets Kvinner-teamet i Romania på besøk til et fengsel. 100 kvinner var samlet da kvinnene i teamet...
Les mer
Banebrytende barneprogram
Gjennom TV-ruta skjer viktig inkludering.
Les mer
Bruk Fjernsynet
Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest...
Les mer
Blomstrende start
Som den første kristne "video-on-demand"-plattformen i Midtøsten og Nord-Afrika, har SAT-7 Plus hatt en eventyrlig start.
Les mer
Påskebudskapet der du er
Påskens innhold fyller oss igjen med undring og takknemlighet.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Skjønnhet av aske
Midt i uro og vanskelige livsvilkår har Marianne Daou gang på gang sett at Gud skaper gode ting.
Les mer
Gud skinner i mørke, kaos og...
Det mangler ikke på dårlige nyheter fra Midtøsten og Nord-Afrika.
Les mer
Det er fortsatt mange som venter.
Ennå er det mange som ikke kjenner Jesus.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding