Gi en gave
Når minuttene teller

Når minuttene teller

Hvis du tar utgangspunkt i verdens viktigste fortelling og gir en av Norges fremste filmskapere i oppdrag å filmatisere den, hva blir resultatet? Riktig svar er animasjonsserien Arven etter Adam.

Som utsending til Øst-Afrika fikk filmanimatør Roger Gihlemoen en spennende idé: Tenk om han kunne filmatisere bibelhistorien på en slik måte at folk ville gå «mann av huse» for å få se filmene? Hvis han lykkes, kunne millioner av barn og unge få mulighet til å bli kjent med Jesus!

Målet med filmene er å nå inn i unådde områder med evangeliet om Jesus, og dermed passer prosjektet godt for en «spesialenhet for vanskelige misjonsoppdrag». Styret for Norea Mediemisjon valgte derfor å bevilge 500 000 kroner til investering i avansert filmutstyr (motion capture). Dermed kunne opptakene begynne, og ved hjelp av skuespillere fra Tanzania ble de mest sentrale beretningene i Bibelen filmatisert.

Roger Gihlemoen er selv manusforfatter og regissør. Fagfolk fra ulike deler av verden bidrar til å kaste farge og glans over de ulike scenene og gir de ulike personene klær, sko, hud og hår. Gjennom 26 episoder á 12 minutter gjenfortelles bibelhistorien på en ny og spennende måte. Den første episoden skildrer hvordan Gud skapte universet. De siste episodene vil handle om Jesu fødsel, liv, korsfestelse og til slutt oppstandelsen og hans seier over døden. Teologiprofessor Bård Eirik Hallesby Norheim har kvalitetssikret manuset. Vi er derfor trygge på at gjenfortellingen vil være tro mot Bibelen.

Arbeidet med å sluttføre produksjonen er en kostbar prosess, men vi tror det er en god investering. Norea har som mål at alle folkeslag på jorden skal få anledning til å høre om Jesus på et språk de forstår. Jeg tror Arven etter Adam vil bidra til at en rekke unådde folkegrupper for første gang vil få del i verdens viktigste fortelling – visualisert og gjenfortalt på deres egne morsmål.

Konseptet roses internasjonalt, blant annet av dem som står bak utviklingen av den kjente animasjonsserien «VeggieTales». Den første episoden vil etter planen være ferdig allerede til sommeren. Når alle episodene er ferdig produsert, vil vi ha en animasjonsserie på drøyt fem timer som gjenforteller hele bibelhistorien.

Denne våren begynner arbeidet med å finansiere ferdigstillelsen av de ulike episodene, minutt for minutt. Det er kostbart å lage denne typen animasjonsfilm, men vi tar ett skritt om gangen – og hvert minutt med ferdig film bringer oss nærmere målet!

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding